Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat

| Casa si gradina | mai 26, 2017

Un somn odihnitor si sanatos este oferit de o combinatie de factori – perne cofortabile, saltea de calitate, printre care si calitatea lenjeriei de pat. Bumbac, bumbac bio, satin, vascoza, microfibra…nu stii din ce material ar trebui sa alegi cea mai buna lenjerie de pat ? Iata cateva explicatii menite sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri. Poate parea simpla alegere alenjeriei de pat insa trebuie sa stii cum sa o alegi pe cea mi buna pentru a baneficia de un somn odihnitor si de avantajele oferite de cele mai bune asternuturi de pat.

Ce material sa aleg?

Alege materiale care respira, naturale. Lenjeriile de pat sunt realizate din diferite tipuri de matariale, incepand cu materiale naturale continuand cu materiale sintetice si cu materiale realizate din combinatii (policoton de exemplu). Trebuie sa stii ca lenjeriile realizate din materiale naturale respira mai bine, elimini riscul de a transpira toata noaptea in perioada de canicula. Deoarece ofera o buna circulatie a aerului prin tesatura, lenjeriile fabricate din materiale naturale sunt de calitate, sunt net superioare celor fabricate din materiale sintetice. Printre cele mai folosite materiale naturale pentru fabricarea lenjeriilor de pat se numara bumbacul, matasea, inul si bambusul.

Cele mai cautate sunt lenjeriile de pat din bumbac deoarece ofera o calitate de neegalat la preturi acceptabile. Exista mai multe tipuri de lenjerii de bumbac – lenjerii de pat din bumbac satinat, lenjerii din bumbac egiptean sau lenjerii din bumbac damasc.

In ceea ce priveste lenjeriile de pat din materiale sintetice, acestea nu sunt recomandate deoarece nu sunt deloc prietenoase cu pielea omului, nu permite o buna circulatia a aerului prin tesatura ceea ce duce la o transpiratie in exces in timpul somnului.

Lenjeriile de pat concepute din combinatii de materiale naturale si sintetice reprezinta o alternativa mai potrivita la materialele sintetice.

Lenjeria de pat trebuie aleasa cu grija, in functie de dimensiunea patului, a pernelor si pilotei. Majoritatea paturilor au dimensiunea standard 140 X 200cm, 160 X 200cm, 200 X 200 cm. Cearsaful patului trebuie sa fie suficient de mare pentru a incadra salteaua de pat. Cearsaful pentru pilota trebuie sa fie putin mai mare decat pilota, nu cu mult insa. Fetele de perna trebuie sa fie cu 4-6 cm mai mari decat pernele pentru a nu afecta in vreun fel calitatea somnului.

Culorile si imprimeurile vor fi alese in functie de preferinte si de culorile peretilor din dormitor, in functie de stilul fiecareia in parte.

GD Star Rating
loading...

1,705 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive