Dezvoltarea ansamblurilor de securitate pentru imobile

Astazi kiturile costa mult mai putin si poseda mult mai multe destinatii.

Florin Andrei, designer de securitate pentru Digital Tech Trading, pomeneste vremea cand montarea de kituri de siguranta pentru case necesita stricarea unor sectiuni din peretii interiori pentru a monta fire si instala aparatura voluminoasa, camere de supraveghere video, televizoare si mecanisme de detectie a miscarii.

Mai presus de toate , mentioneaza costurile – care atingeau cu usurinta suma de 100 milioane bani vechi pe un kit de mai multe camere video de supraveghere si sistemul de alarma de efractie, plus tarifele lunare pentru serviciile de alarmare telefonica pentru alarme.

Cu 9 ani in trecut, era o certa durere de cap sa montezi un astfel de kit si foarte costisitor – spune Paul Andrei proiectant securitate la Digital Tech Trading.

Dar era in care se foloseau monitoare greoaie monocrom, dvr-uri pe banda magnetica, becuri intermitente si tastaturi pentru orisice dispozitive a trecut, lasand loc tehnicii smart, cu preturi mult mai mici prin care posesorii de case pot supraveghea cu ceva click-uri – camere video de supraveghere, senzori de geamuri, etc chiar si de la kilometri distanta prin intermediul www.

La proprietatea lor dintr-o zona rurala, Maria și Mihaela au montat recent camere de supraveghere wireless, fără fir, alarme cu detector de mișcare, termostat de control fără fir, și alte gadget-uri controlate de la departare, de cca 2.500 euro, nemaifiind fortate să plătească lunar o taxă de call-center de cca $20, sistemul transmitand actualmente alerte prin Short Message Service.

„E minunat”, a spus Andreea, in etate de 56 de ani, co-proprietara locuintei. „Putem calatori pentru 2 zile sau chiar o săptămână si pot verifica de la departare de pe smartphone-urile noastre personale pentru a vedea ce se intampla cu cei doi pitbuli, daca oamenii de de tura au sosit in acea zi, sau dacă există dificultati. Vorbim despre acea stare de liniste sufleteasca”.

Vezi si:  Gradina de legume

George Lungu, vicepresedinte de marketing la DTT, firma de supraveghere care a pus ansamblul de monitorizare, s-a declarat chiar el mirat de felul în care tehnologia de supraveghere la distanță a progresat în ultima perioada. Și tehnica de supraveghere video permite DTT sa dea mai mult decat doar caracteristici de casă pentru societatea de asigurari, posesorii de imobile pot cumpăra, de asemenea, opțiuni de „automatizare acasă” , ca de exemplu inspectare de la departare pentru becuri și sisteme de încălzire, automate și alarme prin mail atunci când cineva ajunge la locuinta, și înglobarea de dispozitive de distractie în reteaua wireless din casa lui.

Camerele de supraveghere wireless disponibile în prezent sunt de dimensiuni reduse și fluctueaza de la 70 usd la 600 lei bucata, și modifica iphone-ul și tableta intr-un monitor video. In trecut orice camera supraveghere costa 300 dolari sau mai mult, în vreme ce monitoarele pentru observare alb-negru a fost intre 300 la 7,800 dolari.

Costurile de montare pentru un kit de monitorizare se invart in jurul sumei de 80 lei per camera , si 400 lei pentru un sistem de antiefractie.

Inglobarea kitului de securitate cu alte dispozitive din „casa desteapta” este posibila dar face mai mult.

Posesorii de case pot opta, de asemenea, un ansamblu hibrid ce utilizează totusi aparate cablate amestecat cu cele wireless. Combinația da un mecanism de siguranță în cazul în care, de pilda, o pană de curent taie energia casei, sau rezervele inglobate in sistemul de rezerva ar sucomba. Multe locuinte nou construite au camere supraveghere video atât prin fir cat și module wireless . Pretul unui kit hibrid este mult crescut.

Vezi si:  Instalatii termice

Pentru cei care nu investesc o cantitate de euro mai substantiala intr-un kit de monitorizare fara fir, sunt încă module de alarmă de baza disponibile, și într-adevăr acestea sunt cele mai folosite.

Ele insumeaza, de obicei, detectori și sisteme de alertare atașate la parter la uși și geamuri, instalate pe zid, tastaturi si aparate de control de la departarre, ce pot fi activate cu brelocul de chei.

Pentru un modul de securitate complex costurile cresc în funcție de cât de multe geamuri și cai de acces cu senzori avem, precum și in raport cu ce module de detectie a miscarii sunt integrate în kit.

Puteti fi la sute de mile departare si sa utilizati telefonul pentru a vedea ce se întâmplă în locuinta ta, porni sistemul de securitate în cazul în care ați uitat să intreprindeti acest lucru inainte de a parasi locuinta, a schimba reglajul termostatului.

Tehnica este distractiva și uimitoare.

GD Star Rating
loading...
Dezvoltarea ansamblurilor de securitate pentru imobile, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns