Discuri pentru taiat ceramica

In momentul in care vine vorba de renovare, majoritatea ne orientam spre materiale care sunt rezistente si usor de curatat. Da… este vorba despre placile ceramice. Acestea sunt principalul element in finisarile interioare, in special pentru acoperirea peretilor si a podelelor.

 

Desi nu este o munca foarte grea, de multe ori ne batem de problema taierii acestor placi. Deoarece sunt confectionate din materiale diferite, taierea lor este de multe ori problematica. Unele se cioplesc, altele se rup, altele se farmiteaza si toate aceste lucruri se intampla datorita echipamentelor de taiere folosite. Cauza acestor taieri esuate pot fi diverse, incepand de la discul folosit sau din cauza aparatului de taiat care este deja vechi si nu mai functioneaza corespunzator. Dar cum vom face sa alegem mereu cel mai bun disc de taiat gresie sau cel mai bun disc de slefuire? Cum vom alege un disc diamantat profesional, pentru a reusi in amenajarea noastra? Ei bine, acest articol va dezvalui toate aceste mici secrete care stau la baza alegerii perfecte a discurilor de taiat ceramica.

 

Tipuri de discuri pentru taiat ceramica

Gama discurilor pentru taierea ceramicii este una foarte diversificata. Chiar daca unele sunt special create numai pentru ceramica, exista si discuri care au aplicabilitate si in domeniul pietrei. Inainte de a achizitiona un disc pentru taierea ceramicii, va sfatuim sa va ganditi la tipul de taiere aplicat si in special la tipul ceramicii ce doriti sa o taiati.

 

 • Daca doriti sa taiati o placa ceramica lucioasa, este bine sa alegeti un disc standard pentru ceramica TR, ce are rolul de a taia fin, fara ciupituri si fara margini placa de ceramica.
 • Daca doriti sa taiati o placa de ceramica dura, puteti opta pentru discul premium pentru ceramica TT. Datorita marginii sale, extra subtiri si cu nervuri speciale pentru o montare usoara, acest disc este ideal pentru taieturi rapide si uniforme.
 • Pentru o placa ceramica emailata sau o placa de gresie portelanata, dar si pentru diverse alte produse vitrificate, email, portelan si marmura dura, va propunem sa folositi un disc standard pentru ceramica JBT. Acest disc va va oferi o taietura fina si foarte precisa.
 • Daca aveti de taiat placi ceramice, gresie, faianta, teracota sau piatra naturala, atunci sfatul nostru e sa alegeti un disc standard pentru ceramica JCT, deoarece acesta va va oferi o taiere de precizie.
 • Pentru a taia placi de ceramica dura sau alte produse din piatra, puteti utiliza un disc premium pentru ceramica TR-530. Acest disc va va oferi o taire fina si ingrijita datorita marginilor netede si continue ale discului.
 • In cazul in care va doriti sa taiati fin o placa de ceramica, va sfatuim sa alegeti un disc economic pentru ceramica. Cu ajutorul acestuia, taietura placii va fi o taietura fina, datorita inelului sau continuu.
 • Daca aveti de taiat o placa ceramica mai dura sau o placa de granit, atunci propunerea noastra este un disc premium pentru ceramica TT-521. Cu ajutorul marginii sal eextra ce are 10 mm, veti obtine o taietura rapida si uniforma.

 

Avantajele taierii cu ajutorul discurilor

 • precizia taieturilor este foarte mare;
 • taieturi rapide si uniforme;
 • pot fi utilizate atat pentru taieturi uscate cat si umede;
 • taie diverse placi de diferite duritati;
 • sunt practice si la preturi accesibile;
 • pot fi taiate si produse vitrificate, email, portelan si marmura dura.

 

Acum ca stiti care sunt tipurile de discuri ce sunt recomandate pentru taierea placilor ceramice, credem ca alegerea vostra va fi mult mai usoara. In cazul in care aveti neclaritati, nu ezitati sa cereti si sfaturile vanzatorului, deoarece fiecare detaliu conteaza, mai ales cand vine vorba de duritatea placii pe care doriti sa o sectionati. Alegerea unui disc pentru taiat ceramica este foarte importanta, iar daca alegerea facuta este una neinformata, riscul deteriorarii placilor va fi foarte mare, iar rezultatul nu va fi cel dorit.

 

Sfatul nostru:

Alege intotdeauna un disc de calitate, chiar daca pretul este putin mai mare, deoarece numai asa veti beneficia de o taiere fina si uniforma. Alege placi ceramice puternice, deoarece si structura materialului are un rol important in procesul de taiere a acesteia – daca placa este de proasta calitate, nici segmentarea nu va fi buna. Alege un disc potrivit uneltei si echipamentului tau de lucru. Nu forta discul in procesul de segmentare, risti sa il supraincalzesti si sa nu il mai poti folosi. Fa taieturi fine si uniforme si lungeste astfel viata discului.

GD Star Rating
loading...
Discuri pentru taiat ceramica, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns