Alimentele pe care trebuie sa le folsoesti neaparat in acest an in meniul tau

Nu stii care sunt tendintele in materie de food care au marcat deja inceputul anului? Simti nevoie de schimbare la tine in meniuri? In acest caz, ar trebui sa stii ca in anul 2018 se incurajeaza mesele sanatoase, dar gurmande in acelasi timp.

Care sunt deci alimentele « must have » de la tine din farfurie?

Polenul la tine in farfurie. Polenul este folosit de foarte multa vreme pe post de supliment alimentar. Este bun pentru confortul digestiv si pentru a lupta contra stresului. Dar folosit in mici cantittati la tine in preparate, te va ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar.

Carbunele in toate preparatele. Deja foarte popular datorita proprietatilor sale revitalizante si purifiante, carbunele activ se invita si la tine in farfurie. Pe langa faptul ca ar conferi o culoare originala si perfecta de nregu preparatelor tale, te va ajuta sa elimini foarte eficient toxinele din corp. In inghetate, in apeele detox sau carbon latte este surprinzator de delicios.

Super pudrele. Maca, cacao, kale sau curcuma, super-pudrele sunt din ce in ce mai populare. Cea mai cunoscuta si mai vanduta este cu siguranta spirulina, adica o alga foarte bogata in proteine vegetale. Se poate folosi in sucurile smoothie sau chiar in prajituri pentru un plus de vitamine sau de minerale.

 

Proteinele vegetale. Lintea, nautul si quinoa sunt cele mai bune surse de proteine vegetale de care ar trebui sa incepi sa profiti numaidecat. Dar va trebui sa incerci sa reinventezi retetele clasice, pentru a te bucura de cele mai bogate si mai sanatoase preparate, fara un gram de carne sau de peste.

Ghee sau untul clarifiat. Un unt foarte sanatos, deoarece nu contine caseina sau lactoza, care sunt responsabile cu intolerantele.

Florile comestibile. Florile nu se mai folosesc doar pentru decor. Sunt cele mai delicioase in tot felul de preparate care mai de care mai originale.

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns