Cum se prelungeste durata de viata a saltelelor?

In medie, consideram durata medie de viata a unei saltele un interval de aproximativ 10 ani, care poate creste sau scade in functie de gradul de utilizare al ei, dar si de grija pe care ii o acorda utilizatorii. Mult prea multa lume ignora cu desavarsire recomandarile privind mentinerea si prelungirea duratei de viata a saltelelor, uitand ca se expun astfel la dezvoltarea unor probleme cu coloana in timpul somnului sau chiar unor probleme dermatologice (din cauza acarienilor atrasi de praful din interiorul saltelelor).

Sigur, achizitia unei saltele de pat nu presupune un cost semnificativ, insa chiar si asa, asta nu inseamna ca nu trebuie facute eforturi (minimale) pentru a mari durata de viata a celor deja existente. Cum se face acest lucru? Urmarind aceste recomandari simple:

  • Schimbati salteaua de pe o parte pe alta la fiecare cateva luni. Multi oameni omit sa faca acest lucru, astfel ca in timp, arcurile se deformeaza neuniform, de regula in dreptul persoanei cele mai grele;
  • Daca salteaua se pateaza cu transpiratie sau cu orice altceva,petele trebuie inlaturate cat mai repede cu putinta pentru a nu permite bacteriilor sa dezvolte culturi;
  • Aspirati salteaua o data pe luna pentru a scadea numarul acarienilor;
  • Nu permiteti copiilor sa sara pe pat, tocmai pentru a nu deforma arcurile;
  • Asigurati ca suportul saltelelor este uniform, astfel incat greutatea acestora sa se distribuie in mod egal. In caz contrar, ele se pot deforma la mijloc, lucru care se poate vedea cu usurinta in casele batranesti sau oriunde o saltea pe arcuri nu a mai fost schimbata de mai bine de zece ani.
Vezi si:  Incalzire in pardoseala - ansamblu, montaj si avantaje

Pentru ca urmatoarele articole sa fie adaugate si publicate corect, va rugam consultati pagina “Cum adaug un articol

GD Star Rating
loading...
Cum se prelungeste durata de viata a saltelelor?, 16.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns