Pareri personale despre iPhone 5S

| Cumparaturi | octombrie 1, 2013

Cele mai recente iPhone-uri lansate de Apple vor spulbera cel mai probabil toate topurile in materie de vanzari si acest lucru nu poate decat sa reprezinte un singur lucru: mai multi bani cheltuiti pe smartphone-uri = mai multi oameni care au de munca. Sa nu uitam ca pe langa cei care lucreaza la productia telefoanelor propriu-zise mai sunt si cei care lucreaza in domeniul vanzarilor, cei care fac accesoriile acestor telefoane si mult mai multi.

Ceea ce incerc sa spun este ca Apple aduce alaturi de Samsung, HTC sau LG locuri de munca si implicit ajuta la dezvoltarea acestei industrii. Noul iPhone 5S nu este o dezamagire, insa nu putem spune ca este un smartphone revolutionar desi integreaza un senzor de amprenta denumit TouchID, senzor pe care nici un alt telefon de pe piata nu-l mai are, deci iPhone 5S vine totusi cu ceva unic. O oarecare dezamagire personala si tind sa cred ca nu este doar a mea o reprezinta dimensiunea ecranului care a ramas aceeasi, desi majoritatea ne-am fi asteptat sa creasca macar la 4.3″ daca nu la 4.5″ cat ar fi fost normal din punctul meu de vedere. Sunt absolut sigur ca in 2014 cei de la Apple vor fi nevoiti sa lanseze un nou iPhone cu un ecran mai mare.

Lucrurile noi aduse anul acesta nu sunt legate doar de senzorul de amprente ci si de chip-ul nou denumit Apple A7, chip ce nu aduce vreun procesor quad-core ci tot un dual-core, insa mai puternic si mai eficient. Dupa cum probabil stiti deja este destul de greu sa afli fara sa butonezi la propriu telefonul, ce anume ascunde sub capota un iPhone si acets lucru se datoreaza exclusiv celor de la Apple care te lasa pe tine sa descoperi.

Memoria RAM se pare ca dispune de o capacitate de 1,5 GB si din punctul meu de vedere cred ca este mai mult decat suficient in momentul de fata. Spatiul de stocare se pare ca nu a crescut asa cum spuneau ultimile zvonuri dinainte de lansare, astfel ca vom avea iPhone 5S tot cu 16 GB, 32 GB si cu 64 de GB. O noutate la capitolul design il reprezinta noile culori in numar de trei pe care cei de la Apple le-au adoptat.

Cea mai surprinzatoare miscare o reprezinta renuntarea in premiera la alb, astfel avem iPhone 5S Gold, Space Gray si Silver. Camera foto/video a fost imbunatatita si ea, iar dupa spusele celor de la Apple aceasta face fotografii mai bune pe timp de noapte si atunci cand luminozitatea este scazuta, in plus a fost adoptata si o functie interesante cu ajutorul caruia pe iPhone 5S se pot face fotografii chiar si atunci cand filmati.

Bateria a fost imbunatatita, insa nu indeajuns de mult dupa parerea mea. Consider ca daca tot dai o suma considerabila de bani pe un telefon ar trebui ca si bateria acestuia sa ofere o autonomie cel putin decenta. In ceea ce priveste iPhone 5s pret la liber in Romania deocamdata un singur magazin online a afisat preturi oficiale la precomanda pentru Apple iPhone 5S, insa acestea nu sunt deloc pe placul meu si cred ca nici pe placul altora care ar fi interesati de achizitia noului iPhone 5S. Ca de exemplu, iPhone 5S 16 GB are un pret de 3.499 lei, cel de 32 GB de 3.999 lei, iar cel de 64 de GB de 4.499 lei.

GD Star Rating
loading...
Pareri personale despre iPhone 5S, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

1,392 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive