Buchete de flori pentru incheierea anului scolar

In afara de vacante la mare sau munte, explozii de culori, caldura, sporturi si mai mult timp liber, vara presupune si incheierea unui nou an scolar.

Fie ca e vorba de scoala generala, de liceu, sau de facultate, fiecare din noi a avut sau va avea cel putin un profesor drag de care se va desparti.

Se spune ca un profesor mediocru comunica. Un profesor bun explica. Un profesor superior demonstreaza. Dar un profesor grozav inspira. Insa, fie ca ii indragim sau nu, fie ca ne invata sa citim, sa calculam, sau sa tintim spre stele, profesorii depun zilnic eforturi considerabile si rareori sunt apreciati la adevarata lor valoare. Asadar, e greu sa concretizezi intr-un cadou consideratia fata de ei.

Un buchet de flori sau un aranjament floral nu trebuie sa lipseasca, fie ca este oferit doar el sau va insoti un alt cadou. Pentru ca, asa cum florile ne lumineaza caile si viata, profesorii ne calauzesc de-a lungul drumului.

Exemple de buchete si aranjamente si semnificatia lor simbolica ce pot fi oferite unui profesor:

1. Buchet sau aranjament floral de frezii – frezia comunica o varietate de semnificatii, printre care prietenie, inocenta, intelepciune, perseverenta si marinimie. De asemenea, ea semnifica si buna cuviinta, lucru care o face ideala pentru o persoana care si-a pastrat calmul pe timpuri dificile.

2. Buchet sau aranjament de lalele – prin varietatea de culori, lalelele semnifica energie, entuziasm, iertare, respect, eleganta si gentilete.

3. Buchet sau aranjament de crizanteme – asemanatoare cu margaretele, dar cu centrul galben si un pompon decorativ, crizantemele simbolizeaza optimism si veselie. In Japonia exista chiar un festival annual, “Festivalul Fericirii”, organizat pentru a sarbatori aceasa floare. Tot pentru japonezi, este un simbol al Soarelui si semnifica perfectiunea, iar Confucius a sugerat ca aceasta floare sa fie utilizate ca obiecte de meditatie. In arta feng shui, crizantema se crede ca aduce fericire si rasete in casa.

4. Buchet sau aranjament de orhidee – aceste flori persista mult timp si au o eleganta particulara, facandu-le potrivite drept cadouri pentru numeroase ocazii. Infatisarea lor gratioasa atrage imediat atentia,iar reputatia lor de flori exotice si neobisnuite evoca un simt de rafinament si inocenta. Avand o varietate mare de culori din care putem alege, fiecare avand un inteles deosebit, cu siguranta se va gasi una potrivita oricarui mesaj, fie ca e “Multumesc!”, “La multi ani!”, “Felicitari!” sau oricare altul.

5. Buchet sau aranjament de iris – cu o istorie ce dateaza din mitologia Greciei, irisii vin intr-un curcubeu de culori, cea mai populara fiind albastrul. Principalele semnificatii ale florii de iris includ credinta, speranta, intelepciune, curaj si admiratie.

Pentru ca urmatoarele articole sa fie adaugate si publicate corect, va rugam consultati pagina “Cum adaug un articol
GD Star Rating
loading...
Buchete de flori pentru incheierea anului scolar, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns