Avantajele si dezavantajele cumparaturilor online

onlineCumparaturile online incep sa devina din ce in ce mai populare in zilele noastre. Tot mai multe persoane, de diferite varste ce au acces la internet, prefera sa faca shopping online. Dar sa vedem de ce acestia aleg magazinele online in detrimentul celor clasice. Unul dintre principalele motive ar fi comoditatea, promotiile si reducerile mult mai dese, o gama mult mai variata de produse, posibilitatea de a comanda din alte tari, dar si preturile mult mai mici.

Daca ar fi se le luam pe rand, am aflat si de ce acestea sunt principalele avantaje ale cumparaturilor online. Comoditatea – este un lucru intalnit tot mai des la marea majoritate a oamenilor. Unii dintre oameni au slujbe ce nu le permit sa se deplaseze la un mall si sa piarda ore in sir pentru a gasit articolele vestimentare dorite sau poate ca la ora cand ei isi termina programul, mall-ul deja s-a inchis, dar un magazin online are program non-stop. Promotiile si reducerile – intodeauna vom gasi in mediul online promotii si reduceri la diverse produse, pe cand clasicele magazine pot aplica reduceri doar in anumite perioade ale anului.

Totul depinde de voi sa asteptati si vanati cele mai tari reduceri si promotii de pe internet. Gama variata de produse – din cauza chiriilor mari, multe dintre magazinele clasice nu isi permit un spatiu foarte mare pentru expunerea produselor, pe cand cele online pot avea mii sau zeci de mii de produse ce pot fi comandate doar cu un click. Comanda din alte tari – un alt avantaj al cumparaturilor online este ca unele magazine livreaza aproape in toata lumea, indiferent de locul in care te afli. Astfel putem avea acces la produse ce nu se comercializeaza in tara noastra. Preturile mici – cheltuielile pentru cei ce detin un magazin online sunt mult mai mici si astfel reusesc sa tina preturile cat mai jos.

Vezi si:  Informatii despre ceasuri de dama

Ar mai fi de enumerat si faptul ca plata se poate face online cu cardul, prin paypal, ramburs, transfer bancar sau prin ordin de plata la ghiseu sau la posta. Dar cum toate lucrurile au si parti mai putin bune, sa incercam sa ne uitam putin si la dezavantaje, cum ar fi: durata de livrare, marimile pot sa difere si imposibilitatea de a vedea cum ne vine cu aceea piesa vestimentara (asta in cazul magazinelor ce comercializeaza haine online) Durata de livrare – unele comenzi pot sosi in cateva ore de la lansarea comenzii, iar altele pot sosi chiar in 2-3 zile, totul depinzand de zona in care magazinul isi are depozitul, dar si daca livrarea se face prin curier sau posta romana (cu totii stim cum functioneaza posta). In cazul hainelor cumparate online marimile pot sa difere, dar magazinele au pregatit pentru voi un ghid de marimi, astfel incat noile haine sa va vina perfect. Singurul dezavantaj serios este faptul ca nu veti sti cum va vine noul articol de imbracaminte pana nu va va sosi acasa si il veti imbraca. Intr-un final, ramane la alegerea voastra daca ramaneti la cumparaturile clasice sau veti incerca shopping-ul online.

Salvează

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns