Cum sa alegi cardul de credit potrivit in functie de nevoile tale

image001

Alegerea cardului de credit potrivit poate fi o provocare, mai ales daca te gandesti la modul in care acesta iti serveste nevoilor tale. Un card de credit ofera atat avantaje si beneficii generale, cat si optiuni variate pentru utilizare la nivelul Romaniei. Accesarea unui card de credit in lei cu posibilitatea efectuarii de cumparaturi cu plata in rate fara dobanda si bonus pentru tranzactiile desfasurate este acum o realitate.

Acest articol prezinta informatii generale despre cardurile de credit si avantajele produselor, pentru ca tu sa faci alegerea potrivita si sa detii un card de credit adaptat nevoilor tale.

Verifica tipurile de card de credit disponibile

Nevoile dicteaza tipul de card de credit corespunzator. Cardurile pot fi de credit si de debit, fiecare nu mai multe variante, adaptate unor nevoi diferite. Ce este cardul de credit? Un instrument bancar care ofera detinatorului posibilitatea de a face cumparaturi si tranzactii bancare fara sa utilizeze numerar. Un card de credit functioneaza prin folosirea unui cont bancar.

In Romania sunt disponibile mai multe tipuri de carduri de credit, cu avantaje si beneficii diferite. Pentru identificarea celei mai bune variante pentru tine este necesara o documentare atenta inainte de a aplica pentru un astfel de produs financiar-bancar.

Ia in considerare dubla functionalitate

Un card de credit pe care il poti folosi in Romania poate fi o combinatie intre un card de credit si unul de cumparaturi pentru a putea achizitiona cu plata in rate fara dobanda* tot ce iti doresti de la partenerii bancii, primind in acelasi timp si bonus pentru fiecare tranzactie efectuata.Vorbim in acest caz de un card de credit in lei cu utilizare nationala, dar si internationala, la orice bancomat sau comerciant agreat. Integrand acest card in aplicatiile avizate poti plati in mod sigur, rapid si comod direct cu telefonul.

Limita de credit este importanta, asadar este bine sa stii si aceasta informatie.

Acorda atentie facilitatilor de plata

Modul in care poti face plata cu cardul de credit pentru care optezi este important. Daca poti cumpara produse de la partenerii unitatii emitente a cardului fara a plati dobanda, in rate, cu zero taxa de emitere a cardului, cu posibilitatea de a solicita pana la 5 carduri suplimentare fara a achita in plus pentru acestea, atunci trebuie sa te gandesti daca acest tip de card iti poate fi util.

Perioada de creditare este nelimitata pentru un card de credit cu o  componenta de cumparaturi, cu conditia efectuarii rambursarii lunare a sumei minime de plata.

Ce spui de servicii gratuite?

Cardul de credit potrivit nevoilor tale trebuie sa iti ofere cele mai multe beneficii. Verificarea serviciilor gratuite este o alta componenta pe care trebuie sa o ai in vedere, deoarece iti poate aduce avantaje substantiale.

Cardurile de credit cu posibilitatea alimentarii contului de card la ATM cu functia „cash in”, cu schimbarea gratuita a PIN-ului la bancomat, la sucursalele bancii, interogarea soldului gratuit la bancomat, obtinerea de mini-extrase de cont gratuit sau comunicarea sumei minime de plata prin transmiterea lunara a unui SMS pentru sumele consumate la cumparaturi nu sunt deloc de neglijat.

Bonus la cumparaturi?

Unele carduri de credit ofera bonus din valoarea tranzactiilor comerciale efectuate pentru plata de bunuri si servicii, atat prin intermediul terminalelor POS, cat si in mediul virtual si pentru retrageri in numerar de la ATM. Bonusul se cumuleazădepoziteaza in contul de bonus, separat de limita de credit, daca vorbim de un card de credit ce ofera avantajul cumparaturilor in rate. Bonusul oferit la plata cu cardul de credit poate fi folosit ulterior la efectuarea altor tranzactii la comercianții parteneri. Totusi, aceasta suma cadou nu poate fi retrasa de pe card in numerar la bancomat.

Inainte de a lua o decizie legata de cardul de credit potrivit in functie de nevoile tale trebuie sa te asiguri ca intelegi costurile, dar si beneficiile oferite, pentru a te bucura de o experienta completa si de tranzactii optime.

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns