De ce sa cumperi o masina electrica?

Credeai ca stii totul despre masina electrica? Parerea noastra este ca nu ai notiunile de baza.

Vei descoperi ca nu, masina electrica nu este mai poluanta decat o masina termica, chiar si cu baterii, dar ca este si mai economica pe termen lung, ca are o durata de viata mai lunga, ca in curand va fi mai ieftina decat o masina termica.

Cum functioneaza o masina electrica?

Functionarea unei masini electrice este foarte simpla. Bateria este reincarcata de motorul electric, care la randul sau este alimentat de baterie.

Motorul electric este alimentat de baterie.

Acesta roteste rotile masinii si, astfel, permite vehiculului sa inainteze.

Este o masina electrica mai scumpa decat o masina clasica?

Pretul unei masini electrice variaza foarte mult. O masina electrica este mai scumpa decat o masina conventionala, deoarece necesita o investitie initiala mai mare in acest moment.

Acest lucru depinde de marca, model, autonomie, puterea motorului si baterie. Trebuie sa te astepti sa platesti intre 20 000 si 60 000 de euro pentru o masina electrica noua, uneori chiar mai mult.

Este o masina electrica mai poluanta decat o masina cu motor termic?

Masina electrica nu emite CO2 in atmosfera. Acest lucru se datoreaza faptului ca motorul electric nu este alimentat de un motor cu combustie, ci de o baterie. Prin urmare, masina electrica nu emite CO2 in atmosfera.

In plus, performantele unui automobil electric sunt mai bune sau cel putin echivalente cu cele ale unui automobil electric.

Este performanta masinilor electrice echivalenta cu cea a masinilor cu combustie?

Performantele automobilelor electrice sunt echivalente cu cele ale automobilelor cu motor cu combustie. Intr-adevar, majoritatea masinilor electrice sunt capabile sa atinga 100 km/h in mai putin de 10 secunde.

Vezi si:  Cumparaturi reusite la reduceri- reguli de respectat

Cu noile baterii, aproape toate masinile electrice pot acum sa atinga o autonomie de peste 400 km.

Dupa cum ai vazut, masina electrica nu este mai poluanta si chiar mai putin poluanta decat masinile cu motor cu ardere interna, dar incepe sa aiba preturi accesibile si ofera de acum inainte un pret mai mic decat celelalte motorizari, fara a vorbi de o autonomie crescuta, o intretinere mai putin importanta si o durata de viata care va fi cu siguranta mai mare in comparatie cu cea a motorului cu ardere interna. Nu mai ezitati.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns