Criterii de selectie pentru patuturi de copii

La ora acuala foarte multe magazine pentru copii vin cu o mare varietate de produse, de la jucarii pana la paturi copii, toate disponibile in diverse materiale, stiluri si accesorii. Din cauza faptului ca sunt atat de multe modele pe piata este destul de dificil sa gasesti modelul preferat, dar si sigur pentru copilul tau.

Pentru a va usura un pic munca trebuie sa stabiliti cam cati bani ai pentru a investi intr-un pat iar dupa aceea sa te hotaresti care are cele mai bune caracteristici pentru tine si copilul tau. Iata cateva dintre acestea care trebuiesc luate in considerare atunci cand vrei sa achizitionezi un patut:

Un patut pentru copii trebuie sa indeplineasca toate criteriile de siguranta

De obicei, toate patuturile care sunt puse la vanzare de catre cei care le produc trebuiesc sa se supuna normelor de siguranta in viguare. Din aceasta cauza este foarte important sa urmariti toate instructiunile de asamblare si folosire. Orice patut trebuie sa aibe o saltea ferma care se potriveasca de minune in cadrul patutului si uita-te sa nu aibe piese de feronerie sau sipci defecte sau lipsa. Trebuie sa il alegeti cu mare atentie pentru ca este prima piesa de mobilier care apare in camera celui mic si isi va petrece o perioada foarte mare de timp in el.

Patutul cu laturile mobile este foarte bun

Partile laterale mobile sunt foarte utile si la mare cautare. De regula, patuturile pentru bebelusi pot sa aibe laturile fixe sau mobile. Foarte multi parinti cauta si incearca sa gaseasca patuturi cu maca o parte laterala flexibila pentru ca este mult mai usor de pus copilul in pat.

Vezi si:  Ghidul cumparatorului – carucioarele pentru bebelusi

Patuturile cu roti, o necesitate

Atunci cand vreti sa achizitionati unul controlati-l pentru a vedea daca rotile sunt fragile. Atunci cand faceti ordine in casa veti avea nevoie ca sa mutati patutul, iar daca acesta nu are roti va va fi foarte greu. In cazul in care nu doriti ca patutul sa aibe roti, le puteti cumpara din magazinele de specialitate si sa le montati mai tarziu.

Patutul trebuie sa aibe saltea reglabila pe inaltime?

Toate modelele de pe piata dispun de aceasta dotare chiar daca sunt ieftine sau scumpe. Acest lucru va permite sa montati salteaua un pic mai sus atunci cand copilul este mai mis si sa o dati mai jos atunci cand copilul creste pentru ca poate sa se ridice singur. Alegeti paturile cu barele de metal si incercati sa le ocoliti pe cele cu bare de vinil pentru ca se pot uza sau rupe.

Ce sa alegeti? Patutul din lemn sau cel pliant?

Patul din lemn este numai bun pentru acasa iar cel pliant este ideal atunci cand vrei sa pleci in vacanta pentru ca este usor de transportat sau depozitat. Daca vreti sa le folositi si dupa sase luni, paturile pliante trebuiesc sa aibe o saltea in plus, la ultimul nivel de jos.

Pe langa patut un copil mai are nevoie si de un carucior copii pentru a fi plimbat in siguranta atunci cand pleaca cu parintii. Nu mai stati pe canduri si cumparati unul care sa aibe toate caracteristicile pe care vi le doriti voi.

GD Star Rating
loading...
Criterii de selectie pentru patuturi de copii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns