Cumparaturi inteligente de sarbatori: Evitarea recenziilor false si anunturilor complicate

| Cumparaturi | decembrie 29, 2019

NEW YORK (AP) – Exista o multime de oferte online in timpul sarbatorilor, dar si o multime de modalitati de a te insela, chiar si la puncte de vanzare consacrate precum Amazon.
Cum poti fi sigur ca citesti o recenzie legitima, nu una care vine de la un angajat al companiei? Cum poti semnala destinatii de plasare sponsorizate si alte anunturi – si sa iti protejezi cardul de credit odata ce ai cumparat?
Desi nu exista o solutie magica, incearca unele dintre aceste practici pentru a fi un cumparator online mai istet.
EXAMINAREA RECENZIILOR

Recenziile online la principalii comercianti de retail cum ar fi Amazon si Walmart si serviciile de listare precum Yelp arata un loc bun pentru a obtine informatii de prima mana de la persoane care au incercat un produs sau un comerciant.

Insa investigatiile The Washington Post si BuzzFeed au descris retele de recenzii false platite pentru a umfla ratingurile pentru vanzatorii mai putin cunoscuti. De asemenea, comerciantii ar putea avea angajatorii sai sa scrie recenzii favorabile sau recenzii negative concurentei.

Amazon a purtat o lupta legala impotriva falselor recenzii incepand cu cel putin 2015, cand a afirmat intr-un proces de judecata ca „un ecosistem nesanatos se dezvolta in afara Amazonului pentru a furniza recenzii neautentice.” Comisia Federala pentru Comert a stabilit recent ca un comerciant de produse cosmetice care, acesta taxat, a avut proprii manageri sa creeze conturi false si sa angajeze angajatii sa scrie recenzii bune pe Sephora.

Dincolo de asta, multi asa-numitii influenceri ai retelelor de socializare scriu si recenzii dupa ce primesc produse gratuite.

Saoud Khalifah, care a fondat serviciul Fakespot pentru a ajuta consumatorii sa nu fiu influentati de recenzii false si partinitoare, sugereaza sa privim dincolo de recenziile textului. Cautati recenzii video pe YouTube; cel putin puteti spune ca recenzorul a folosit produsul, desi nu este intotdeauna usor de spus daca au fost compensati.

GD Star Rating
loading...

115 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive