Catastrofa „Pisicile”! Expertii spun ca nu dau vina pe VFX

„Pisicile” si „Regele leul” au, in mod evident, unele lucruri in comun – si anume o multime de blana si bataie si o tona de efecte vizuale foarte scumpe folosite pentru a-i aduce pe ei si pe proprietarii lor la viata.

Dar, in timp ce „The Lion King” de la Disney s-a straduit publicului global si a strans 1,65 miliarde de dolari la box office, „Cats” -ul Universal a fost, bine, universal uluit de publicul de pretutindeni si derutat de critici ca o epava catastrofala de trenuri pana acum. A inregistrat o mizerie de 57 de milioane de dolari in toata lumea.

Ce a mers atat de gresit?

Expertii Veteran VFX nu doresc sa puna cu degetele, dar pentru echipa VFX „The King King’s”, condusa de supraveghetorul castigator de Oscar Rob Legato („Cartea Junglei”), esecul filmului nu a avut „nimic” de a face cu efectele vizuale, spune Elliot Newman, supervizorul VFX la MPC – compania care a fost adusa spre sfarsitul unui program agitat post pentru a incerca sa salveze proiectul. „Am vazut-o si am crezut ca sunt foarte bune.”

„Personal nu cred ca [problemele filmului] au avut vreo legatura cu efectele vizuale”, este de acord Legato. „Munca pe care au facut-o, creata de artisti, a fost extraordinara. Este estetica. Iti place estetica? Cumparati scena? Ceea ce s-a intamplat a fost ca efectele vizuale au functionat perfect in opinia mea, dar nimeni nu voia sa vada asta – sau nu le placea esteticul. Adasar, cantatul, dansul si costumele si toate aceste lucruri – oricat de frumos au fost – nu au incantat publicul. ”

Supraveghetorul ILM VFX, Roger Guyett, supravegheat toate efectele vizuale pentru „Star Wars: The Rise of Skywalker”. Echipa sa a considerat ca este efectiva vizuala „Pisicile” si incurajeaza „grozave”, dar ca „în mod evident, ceva nu este un tradus destul de bine. Deciziile nu au fost clar corecte. “

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns