Cum s-a dezvoltat LEGO intr-un Brand Global

Daca va uitati prin cutia de jucarii a oricarui copil veti putea gasi piese din seturile LEGO. Caramizile colorate si-au pastrat popularitatea din momentul cand au fost create, acum mai bine de 50 de ani. In anul 2000, LEGO a castigat prestigiosul premiu “Jucaria secolului”, premiul acordat de revista Fortune si de Asociatia Comerciantilor de Jucarii Britanici. A castigat in fata Papuselor Barbie si ale altor jucarii cunoscute.

Grupul Lego a inceput in 1932 cand Ole Kirk Kristiansen a inceput construirea de jucarii din lemn pentru copii. I-a luat pana in 1958 sa ajunga la jucaria LEGO pe care o stim toti. Caramizile colorate erau simple si durabile, asta le-a facut ideale pentru joaca copiilor. Caramizile din plastic se unesc intre ele pentru a construi un zid sau alte obiecte si forme pe care copii le pot asambla sau dezasambla foarte usor. Cu trecerea anilor modelul caramizilor nu s-a schimbat aproape deloc si caramizile din zilele noastre inca se potrivesc cu cele facute in 1958.

LEGO a devenit atat de popular in primul rand datorita faptului ca jucariile LEGO pot fi aranjate in foarte multe forme si singura limita este imaginatia copiilor. Caramizile sunt atat de versatile ca cei de la LEGO au calculat ca sase caramizi a cate 8 crampoane fiecare pot fi aranjate in 915.103.763 feluri diferite.

Jucariile LEGO sunt facute in fabrica principala din Danemarca. Caramizile de jucarie sunt facute cu o asemenea precizie incat compania sustine ca doar 18 piese dintr-un million sunt defecte.

Dupa ce caramida originala a fost produsa, fiul lui Kristiansen, succesorul grupului LEGO, a  conceput seria LEGO Duplo in 1960, linie de jucarii menita pentru copii mici. Jucariile LEGO Duplo au caramizile mai mari, ceea ce face sa fie foarte usoare de manevrat de copii mici.

Urmatorul pas urias pe care la facut LEGO a fost crearea minifigurinelor in 1974. Figurinele mici de culoare galbena, au oferit copiilor noi posibilitati de a se juca cu LEGO. Acum pot misca si pot interactiona cu jucaria LEGO. Din 1974 pana in prezent au fost facute miliarde de minifigurine LEGO de diferite feluri, de la caractere Disney la ceasuri LEGO.

GD Star Rating
loading...
Cum s-a dezvoltat LEGO intr-un Brand Global, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns