Tipuri de jocuri cu impuscaturi

Seria de jocuri cea mai apreciata de catre tineri, este cu siguranta cea cu impuscaturi. Probabil cel mai apreciat joc in acest sens este Counter Strike, joc ce tine capul de afis la majoritatea competitilor de anvergura din lume. Printre aceste competitii, putem enumara WCG (World Cyber Games), ECG sau KODE5. Romania este si ea prezenta de fiecare data la aceste competitii, avand cel putin o echipa. Exista si o astfel de liga in Romania, denumita PGL (Profesionall Gamers League), cochetand in ultimul timp cu un nou nume, mai exact Romanian eSport Championship (REC). Liga atrage anual cateva sute de jucatori, impartiti in echipe de cate 5, si ofera premii destul de consistente.

Jocuri pentru PC si console, din seria celor cu impuscaturi

Pe langa extrem de popularul Counter Strike, avem o lista intreaga de jocuri cu impuscaturi, care ne pot tine in fata calculatorului ore intregi.
Call of duty face parte din aceasta serie, jocul fiind lansat in piata de catre compania de jocuri Activision. Jocul a ajuns la a treia serie, dupa Modern Warfare si Modern Warfare 2, venind la rand Call of duty – Black Ops.
De remarcat ca, pana in luna noiembrie 2009, cei de la Activision vandusera peste 55 milioane de copii ale acestui joc. La baza dezvoltarii Call of duty, stau companiile Infinity Ward și Treyarch.
Un alt joc FPS (First Person Shooting), este si Medal of Honor, el fiind lansat de catre cei de la EA Games la inceputul anului 1999, pe consola PlayStation. Jocul a fost realizat de catre renumita companie de developeri, DreamWorks Interactive. Actiunea jocului se dezvolta in mijlocul celui de-al doilea razboi mondial.
Anul 2000 aduce un nou joc din seria ce urmeaza sa ajunga celebra, pe numele sau Medal of Honor: Underground. Mai apar Medal of Honor: Allied Assault in 2002, Medal of Honor: Rising Sun (2003), Medal of Honor: European Assault (2005), disponibil pe Xbox si PS. Ultima aparitie din aceasta serie,  Medal of Honor: Warfighter (2013), este un mare esec, fapt ce duce la oprirea seriei.

Alte jocuri cu impuscaturi populare sunt, Chicken Invaders, Far Cry, Battlefield, Crysis sau Serious Sam.

Jocuri cu impuscaturi arcade brower based

Pentru cei care nu dispun de un calculator foarte performant, sau de o consola, ori nu au timpul necesar pentru a juca FPS-uriile enumerate mai sus, exista si varianta jocurilor cu timp de durata mai scurt, si care nu necesita descarcare. Acestea sunt jocurile de tip arcade, ce se joaca direct in browser. Ne putem delecta cu Shotgun Vs Zombies, Ultimate Force 2, Sift Heads World – Ultimatum sau Palisade Guardian. Lista poate continua la nesfarsit, astfel de jocuri fiind lansate zilnic de catre developeri independenti, sau siteuri de specialitate.

Impuscaturi pe smartphone

Nici cei care sunt mai tot timpul pe drum, nu pot sta departe de aceste  jocuri online . Pentru utilizatorii de telefoane tip smartphone, au aparut jocuri precum Boot camp, Counter-Strike: Sniper Mission 3d, Commanche 3D sau Left 3 Die.ur zip code here

GD Star Rating
loading...
Tipuri de jocuri cu impuscaturi, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns