Coloratul: o activitate pentru toata lumea

Coloratul nu este o activitate rezervata doar copiilor, contrar ideilor preconcepute. Aceasta activitate se bucura de un succes imens atat in randul copiilor cat si in randul adolescentilor si adultilor deopotriva.

Profita si tu de creioanele colorate pentru a beneficia de numeroase avantaje, avantaje printre care se numara stimularea creativitatii si o mai buna gestionare a stresului.

Coloratul este un hobby care nu inceteaza sa se reinventeze in ultimii ani. Unul din principalele avantaje oferite de colorat ete acela ca nu necesita o prea mare investitie. Doar cateva carioci si creioane colorate, niste foi sau carti de colorat si vei obtine momente de relaxare.
Coloratul confera numeroase beneficii de care ar fi pacat sa te privezi. Studiile arata ca numeroase sunt motivele pentru care ar trebui sa practici in mod regulat aceasta activitate adaptata copiilor, adultilor si chiar persoanelor in varsta.

Care sunt beneficiile oferite de colorat?

In cazul copiilor, coloratul are o multime de beneficii. Permite manuirea unui creion, ii ajuta sa se relaxeze, sa se destinda, stimuleaza concentrarea si ii ajuta sa se exprime prin intermediul culorii. Drept urmare, coloratul este o activitate amuzanta, esentiala dezvoltarii psihologice si motorii ale copilului.

La adulti in schimb coloratul face parte din art therapy. Coloratul are reale beneficii anti stres. Insa prezinta numeroase alte beneficii la fel de interesante. Permite stimularea creativitatii dar si calmarea angoaselor si ne permite trecerea de la anxietatea la o stare de liniste. Este cea mai buna terapie impotriva stresului. Coloratul ne permite in egala masura reglarea batailor inimii dar si cresterea stimei de sine.

Vezi si:  De ce sa participi la un escape game?

In cazul seniorilor coloratul este o forma de terapie care participa la bunastarea acestora. Permite restructurarea gandurilor, ii ajuta sa evite depresia, calmeaza angoasele si favorizeaza concentrarea. Permite in egala masura pastrarea mobilitatii membrelor superioare. Este, in egala masura benefic pentru a intarzia aparitia unor afectiuni precum Alzheimer.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns