The Time It Takes: superba cronica a unei rupturi amoroase

Noutatea lunii pe Netflix soseste din Spania, cu serialul The Time It Takes. Cronica unei rupturi amoroase superbe.

Creat de Nadia de Santiago (in egala masura actrita principala) si de Ines Pintor, The Time It Takes ne relateaza relatia si ruptura amoroasa dintre Lina si Nico, dupa noua ani de viata in comun. Povestea este prezentata din punctul ei de vedere (Lina) care, de-a lungul vremii, va invata sa straluceasca din nou, va renaste. Evident, sa incepi de la zero nu este un lucru deloc usor, insa este, fara indoiala, cea mai buna modalitate de a reactiona in fata unei relatii incheiate. Intr-un mod original si foarte bine construit, fiecare titlu al serialului indica proportia dintre trecut si prezent.

Spre exemplu, Un minut in prezent si 10 minute in trecut este primul episod si Zece minute in prezent si un minut in trecut este ultimul episod al serialului. Aceste episoade au urmarit evolutia relatiei, in trecut si in prezent. Primele minute din trecut sunt sinonime cu fericire, fara nicio surpriza: intalnirea, vacantele petrecute impreuna si promisiunea unui viitor frumos impreuna. In schimb, cele din prezent arata durerea provocata de despartire si timpul necesar pentru a trece peste aceasta durere si de a-l “uita” pe celalalt.

The Time It Takes are un format scurt, de aproximativ 11 minute pe episod. Flashback-uri din trecut, uneori fara dialoguri, reflecta amintirile protagonistei principale, Lina si isi au ecoul si in prezent. Actorii principali, Alvaro Cervantes si Nadia de Santiago sunt pur si simplu sublimi. Alchimia dintre cei doi transpira pe ecran si ofera acestei relatii de iubire credibilitatea necesara.

Aceasta noua productie spaniola semnata Netflix este o reusita din toate punctele de vedere. Chiar daca ideea de pornire pare putin banala, modalitatea in care este prezentata si afisata pe micul ecran, fac din acest serial o mica vedeta care se devoreaza intr-o singura seara.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Lasă un răspuns