Dureri de dinti – cauze, simptome, complicatii

O durere de dinti poate fi stresanta si uneori necesita o vizita de urgenta a medicului dentist. In unele cazuri, vizita la medicul dentist poate fi evitata. In majoritatea din cazuri, suntem constienti de faptul ca ceva nu este in regula atunci cand debuteaza o durere de dinti insa alegem sa o ignoram in speranta ca durerea va disparea de la sine.

Este esential sa acordam o atentie sporita semnelor si simptomelor pe care ne putem simti inainte ca durerile de dinti sa devina insuportabile.

Simptomele unei dureri de dinti
Numeroase sunt semnele care indica o durere de dinti precum:

– Umflaturi. Umflatura poate fi localizata in zona din jurul dintelui sau, in cazuri mai grave, se poate propaga si chiar sa afecteze fata. Umflarea fetei este un simptom care nu poate fi ignorat.
– Dureri de dinti. Gradul si tipul de durere poate varia considerabil. Durerea poate fi lejera sau severa. Poate fi localizata sau raspandita.

Poate fi vorba despre o durere surda sau de o durere acuta. Poate fi constanta sau, in unele cazuri, sa fie resimtita doar atunci cand este aplicata o presiune asupra dintelui. In toate cazurile, se recomanda de urgenta consultarea medicului dentist.

– Gust rau in gura. Poti remarca un gust urat in gura care provine de la drenajul din jurul dintelui afectat.
– Dureri de cap sau febra. Dureri de cap inexplicabile sau febra por fi in egala masura semnele unei probleme dentare.

Cauzele durerilor de dinti
Durerile de dinti reprezinta un simptom al unei probleme dentare existente. Durerile dentare pot fi provocate de diferiti factori precum:
Carii dentare. Atunci cand bacteriile se combina cu zaharul in gura, produc acid care uzeaza smaltul dintilor si provoaca cavitati sau gauri la suprafata dintelui.
Bolile parodontale. Atunci cand gingiile sunt inflamate, provoaca durere nu doar la nivelul tesutului dintelui ci si la nivelul dintelui.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns