Motivarea angajatilor prin bonuri de vacanta

Se pare ca institutiile publice, regiile autonome si societatile comerciale al caror investitor este statul roman, au inteles foarte bine motivarea angajatilor prin bonuri de masa a angajatilor, legea acordarii bonurilor de masa angajatilor care lucreaza la stat a fost pusa in aplicare din luna iunie.

Exista cateva restrictii care nu trebuie incalcate si anume ca suma de bani in care sunt traduse bonurile nu trebuie sa valoreze mai mult decat sase salarii minime pe economie pentru un angajat. O alta restrictie este reprezentata de imposibilitatea folosirii acestora in alte tari decat Romania, bonurile de vacanta nu pot fi donate sau primirea in schimbul lor a unei sume de bani.

Voarea bonurilor de vacanta poate ajunge pana la 5.400 de lei, este suma maxima pe care o poate atinge, daca cei care primesc astfel bonuri incearca sale vanda vor fi pedepsiti de catre lege. Motivarea angajatilor prin tichete de vacanta este o avantajoasa atat pentru angajati cat si pentru angajatori, deoarece taxa impozitelor este foarte mica, este de aproximativ 16 %. Analizand mai profund situatia ne vom da seama ca este un fel de promovarea si a turismului roamanesc, deoarece bonurile sunt valabile doar in tara.

Facand un mic calcul vom obtine ca firmele care aleg sa-si motiveze angajatii prin bonuri de vacanta, vor reduce aproximativ 35 % din plata impozitelor, care nu este un procent de neglijat, din ce in ce mai multe firme incep ofere angajatilor bonuri de vacanta, datorita multelor avantaje pe care le au.

Acordarea bonurilor de masa s-a dovedit a fi o afacere buna atat pentru firmele care asigura transportul, pentru locatiile care reprezinta destinatia angajatilor, cat si pentru agentiile de turism. Tot legea votata de curand prevede ca pensiunile sau hotelurile in care ajung angajati care platesc cu bonuri de vacanta sa nu propuna un comision mai mare de 10 %, acestia trebuie sa-si asume responsabilitatea de a asigura angajatilor conditii bune de transport si de cazare, evident, in functie de capacitatea acestora de decontare.

GD Star Rating
loading...
Motivarea angajatilor prin bonuri de vacanta, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns