Salariul minim pe economie creste in anul 2020

| De toate pentru toti | decembrie 13, 2019

Salariul minim pe economie creste in anul 2020

Anul 2020 ne asteapta cu o marire de salariu la nivel brut de 150 lei iar la nivel net cu 83 de lei.

   Ce implica aceasta crestere economica

Ionel Danca purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat „Rezultatul analizei realizate la nivelul Cancelariei prim-ministrului (…) a evidentiat o fundamentare a unui mecanism de majorare a salariului minim brut pe tara in acord cu angajamentul luat de Guvern (…), respectiv o majorare a salariului minim brut pe tara in baza unui mecanism care sa ia in considerare o serie de indicatori economici obiectivi, astfel incat puterea de cumparare a angajatilor romani sa creasca fara a afecta competitivitatea economiei romanesti si fara a afecta echilibrele macroeconomice. Prima concluzie a acestei analize este ca salariul minim brut pe tara pentru anul 2020 creste”.

Acesta a declarat ca salariul va creste “la nivel brut este de 150 de lei, iar la nivel net – 83 de lei”.

„O crestere a salariului minim brut pe tara cu 7,2% are un impact asupra consumului cu o crestere de 0,3%, iar la nivelul inflatiei un impact moderat de pana in 0,1%. Pe zona de impact bugetar, masura implica un impact total de 3 miliarde de lei, din care pe partea de venituri 3 miliarde de lei, iar pe partea de cheltuieli 1,8 miliarde de lei”, a mai declarat acesta.

Salariul se va mari de la 2080 lei la 2230 lei. Totodata acesta a mai mentionat si ce se va intampla cu salariul minim pentru persoanele care au studii superioare si pentru cei din constructii „In ceea ce priveste salariul minim din constructii, vorbim de un numar de contracte de aproximativ 316.000, este o prevedere asumata inclusiv in dialogul cu reprezentantii partenerilor sociali din acest domeniu, este o prevedere care va fi pastrat in vigoare, iar in ceea ce priveste nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare in momentul de fata hotararea de guvern nu va afecta in niciun fel aceasta categorie de salariati, respectiv ramane in plata nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare, urmand ca, in timp, prin cresterea salariului minim brut pentru cei care in momentul de fata sunt sub nivelul celor cu studii superioare sa ajunga la acelasi nivel si sa existe un singur salariu minim brut”.

Daca vrei sa afli mai multe informatii atunci te invit sa accesezi fullonline.ro.

GD Star Rating
loading...

171 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive