Cum sa-ti pregatesti casa si gradina pentru vremea extrema

| Casa si gradina | decembrie 17, 2019

Ploaia, vantul puternic si temperaturile de inghet pot fi daunatoare atat caselor noastre cat si gradinilor noastre, provocand pagube cladirilor, mobilierului exterior si plantelor. Inainte de a veni iarna, este esential sa iti pregatesti casa pentru lunile reci. Nimeni nu doreste conducte de spargere sau un cazan care s-a defectat, asa ca iata cateva sfaturi despre cum poti sa te pregatesti pentru acele luni amare acasa.

In casa
Verifica cazanul
Ultimul lucru pe care il doresti in timpul iernii este un cazan descompus, asa ca asigura-te ca il ai verificat sau intretinut anual de catre un instalator. Fara incalzire atunci cand ingheata afara nu va fi foarte distractiv!

Mentine incalzirea centrala pornita
Lasa incalzirea centrala pe tot parcursul iernii poate ajuta la prevenirea deteriorarii inghetului si a conductelor inghetate. Acest lucru este important mai ales daca plecati – trebuie sa fie doar in jos si timp de cateva ore in fiecare zi. Cu toate acestea, fii constient ca acest lucru iti poate creste si facturile.

Verifica tiglele pe acoperis
Daca ai gresie lipsa sau crapate, ar putea fi in interesul tau sa le inlocuiesti inainte de iarna. Cand vantul incepe sa se ridice sau zapada incepe sa cada, acest lucru ar putea cauza multe pagube unui acoperis care are nevoie de reparatii.

In gradina
Protejeaza-ti plantele
Daca ai plante tropicale in gradina care nu vor putea supravietui temperaturilor reci, nu uita sa le aduci in interior pentru a le proteja peste iarna.

Unele plante si copaci tineri sunt deosebit de vulnerabili la frig, asa ca este important sa te asiguri ca le vei acoperi cu un lana de protectie sau cu o patura veche de care nu mai ai nevoie in casa.

Acopera-ti mobilierul de gradina
Vremea grea poate influenta mobilierul exterior din lemn, metal si plastic, deci asigura-te ca le protejezi. Daca ai spatiu pentru a depozita masa si scaunele in garajul sau sopronul tau, aceasta ar fi cea mai buna optiune. Cu toate acestea, daca mobilierul va ramane afara toata iarna, asigura-te ca este acoperit bine.
Urmand aceste sfaturi la indemana, casa ta ar trebui sa fie pregatita pentru acele luni reci, de iarna!

GD Star Rating
loading...

135 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive