Ce inseamna structura de rezistenta a unei case?

| Casa si gradina | decembrie 19, 2019

structura de rezistenta casa

Inainte de constructia unei case se intocmesc proiecte de rezistenta care sa ajute la construirea unei cladiri care sa nu puna in pericol viata locatarilor sai. In acest scop trebuie contractata o echipa de specialisti sau un inginer de structura care se vor ocupa de realizarea proiectului, in functie de conditiile din teren, astfel incat rezultatul final sa fie perfect.

Specialistii de la arhipropub.ro explica ce este structura de rezistenta a unei cladiri, deoarece majoritatea persoanelor nu au informatii complete despre acest aspect, motiv pentru care trec cu vederea extrem de mult detalii, ceea ce pe viitor se poate dovedi o abordare deloc benefica, atat pentru bugetul familiei, cat si pentru siguranta generala.

De ce se intocmesc proiecte de rezistenta. Ce avantaje ofera?

In momentul in care se fac primii pasi pentru construirea casei dorite, primul impuls al oricarei persoane este acela de a cauta pe internet imagini si poze care sa semene cu ceea ce persoana considera ca este casa ideala. Tinand cont de posibilitati se va alege o poza cu exteriorul si ulterior se va patrunde in interior, configurand in aplicatii speciale spatiul, conform cu nevoile intregii familii.

In realitate insa, ar trebui contactata o echipa care realizeaza proiecte de rezistenta case care sa spuna exact ce tip de constructie poate fi realizata pe suprafata de suport, realizata de sol, precum si modul in care solul trebuie modificat pentru a suporta o casa.

Dupa ce este decis aspectul exterior, majoritate proprietarilor configureaza interioarele chiar daca in mod normal ar trebui sa se gandeasca la ceea ce implica de fapt rezistenta cladirii in fata intemperiilor, a infiltratiilor si a cutremurelor.

Elemente de rezistenta importante

Tinand cont de elementele care sunt proiectate sa preia toate incarcaturile, exista mai multe tipuri de elemente de rezistenta care pot fi incluse in proiect:

  • structuri pentru rezistenta in cadre – incarcarile sau forta seismica sunt preluate de sistemul structural care va fi alcatuit din grinzi de beton armat sau din stalpi;
  • structuri pentru rezistenta din pereti portanti – in acest sens, incarcarea si forta seismica este preluata cu ajutorul peretilor confectionati din beton armat;
  • structurile de rezistenta confectionate din zidarie portanta ajuta la preluarea fortelor cu ajutorul unui sistem structural care este format din pereti de caramida. Aceste materiale constructive au samburi din beton armat si sunt sustinute de centuri special concepute, realizate tot din beton armat;
  • structurile de rezistenta realizate din lemn sunt cele pentru care incarcarea si forta seismica este preluata cu ajutorul elementelor din lemn, cum ar fi sistemele din grinzi si cadru sau stalpi de lemn si pereti structurali realizati din lemn;
  • structurile de rezistenta realizate din metal sunt cele in care fortele si incarcarile vor fi preluate cu ajutorul unor elemente structurale metalice asa cum sunt grinzile, contravantuirile si stalpii.

Sistemele structurale sunt alese tinand cont de modul in care cladirea este partajata. Toate elementele de mai sus pot prelua incarcarile gravitationale sau fortele implicate in cutremure. Este important ca de proiect sa se ocupe o echipa cu mare experienta pentru a realiza cele mai bune constructii.

GD Star Rating
loading...

162 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive