Stii cum sa cumperi un aragaz?

Daca urmeaza sa cumperi un aragaz, fie pentru ca te-ai mutat in casa noua, fie pentru ca vrei sa il inlocuiesti pe cel vechi, este bine sa ai rabdare. Exista atat de multe magazine si atat de multe modele, incat poti gasi cu usurinta o oferta aragaz pe care sa o indragesti. Pana a ajunge la oferta insa, trebuie sa stii ce trebuie sa cauti la acest obiect casnic atat de util. De la modul in care este alimentat pana la diversele functii pe care trebuie sa le aiba, aragazul poate sa isi construiasca performanta cu o multime de detalii.

Care sunt, asadar, criteriile pe care le iei in considerare atunci cand cumperi un aragaz?

Un prim criteriu ar fi parerea altor utilizatori de aragazuri. Exista forumuri destinate bucatarilor amatori si profesionisti unde gasesti pareri despre cel mai bun aragaz si poti descoperi o multime de sugestii. Ai de unde sa iti faci, asadar, o lista cu aparate care au confirmat in alte bucatarii.

Daca ai la indemana cele mai bune aragazuri, nu inseamna ca sunt si cele mai bune pentru tine. Exista si alte criterii care conteaza si care pot decide cat de eficient este un astfel de aparat pentru gatit:

  • Dimensiunea. Este important ca aragazul sa incapa in locul pentru care este dedicat;
  • Tipul de aragaz. Poti opta pentru varianta clasica, pe gaz sau poti alege varianta electrica cu rezistenta sau cu inductie. Fiecare dintre acestea aduc avantaje si dezavantaje. Desi este cel mai popular, aragazul cu gaz nu este intotdeauna cel mai bun, fluctuand in ceea ce priveste puterea gazului si fiind destul de periculor. Aragazul cu inductie este cel mai nou si se pare cel mai performant, in conditiile in care are un consum cu pana la 30% mai mic si este foarte eficient.
  • Numarul de arzatoare. De regula, aragazurile au 4 arzatoare. Poti gasi si variante mai mari, cu 2, 5 sau 6 arzatoare. Este important sa tii cont de puterea fiecarui arzator inainte de a face achizitia.
  • Tipul cuptorului. Si cuptorul este important, deoarece vei gati mult la acesta. Este recomandat un cuptor cu gaz, deoarece este ieftin si poate sa functioneze extrem de bine.

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns