8 plante de casa care filtreaza aerul si care nu sunt nocive pentru pisici

Este cat se poate de relaxant sa ne uitam la parada plantelor verzi si florilor colorate din gradina. Dar de ce sa nu le avem si in casa noastra? Plantele de casa pot fi foarte frumoase, relaxante si in acelasi timp ne filtreaza aerul. Din pacate, pentru cei care au pisici in casa, este mai dificila gasirea plantelor ideale. Am gasit cateva plante frumoase care nu sunt periculoase pentru prietenele noastre cu blanita.
Planta paianjen( Chloropytum comosum)
Aceasta planta eleganta cu frunzele lungi, curgatoare face doar lucruri bune cu aerul din camera si este nepericuloasa pentru animale. Este ideala si pentru persoanele care nu se pricep atat de mult la plante si poate fi tinuta in casa.
Palmier Phoenix Roebelenii
Palmierul iubeste lumina si are nevoie de o atmosfera umeda. La fel ca Planta paianjen, filtreaza din aer formaldehida si benzenul.
Feriga Boston (Nephrolepis Exaltata)
Are frunze lungi, in culoarea verde crud, luminos. Este foarte frumoasa si se simte bine in casa. Feriga Boston ne purifica aerul si ne ajuta sa scapam de mucegai.
Palmier Areca (Dypsis Lutescens)
Este un tip de palmier foarte interesant, are frunze lungi, verzi si tulpini lungi galbene. Ne absoarbe substantele toxice din incapere si ne umidifica aerul. Se adapteaza fara probleme la viata interioara intr-un apartament.
Orhideea Molie (Phalaenopsis)
Sunt extrem de frumoase, usor de crescut si infloresc mai mult decat alte tipuri de orhidee. Orhideea Molie este una dintre putine flori care nu sunt periculoase pentru pisici.
Bananierul (Musa Tropicana)
Poti sa tii un bananier la tine acasa, aceasta planta exotica se adapteaza oriunde. Dar sa nu uitam ca trebuie sa ii gasim un loc luminos si calduros.
Feriga Kimberly (Nephrolepis Obliterata)
Poate fi la fel de bine plantata atat in gradina cat si in casa. Este o planta foarte frumoasa care prefera lumina puternica dar indirecta, in schimb ne curata aerul.
Palmierul de bambus (Chamaedorea Seifrizii)
Daca si tu esti una dintre persoanele care nu se pricep deloc de ingrijirea plantelor, atunci Chamaedorea este ideala pentru tine. Ii place interioarele usor umbrite si nu necesita multa apa.
Sa ai mare grija la cumpararea unei plante, asigura-te ca este cea dorita de tine. Altfel ar putea sa fie periculoasa pentru pisica ta.

GD Star Rating
loading...
8 plante de casa care filtreaza aerul si care nu sunt nocive pentru pisici, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns