Cum sa scrii un advertorial perfect?

Publicarea de advertoriale este unul dintre cele mai bune instrumente de promovare online. Pe langa faptul ca ajuta la optimizarea foarte buna in motoarele de cautare, avertorialele sunt extrem de eficiente pentru :

  • Constructia unui brand solid;
  • Expunerea afacerii pe care o promovezi catre un numar cat mai mare de oameni;
  • Obtinerea de trafic relevant pe site;
  • Concretizarea unei investitii de durata, in conditiile in care atunci cand vine vorba despre Advertoriale seo, odata ce au fost publicate, acestea raman pe site.

Totusi, prinsi in mreaja avantajelor pe care le ofera advertorialele, foarte multi antreprenori uita de calitate. Pentru a putea fi eficiente, advertorialele trebuie sa aiba calitate, in asa fel incat sa isi atinga scopul pe mai multe planuri.

Ce inseamna un advertorial de calitate?

Calitatea poate sa fie sinononima cu eficienta. Pentru a putea fi eficient, un advertorial trebuie sa fie, in primul rand, bine scris. Atunci cand scrii un articol pentru a-l publica pe un alt site, trebuie sa te asiguri ca acesta raspunde la cat mai multe intrebari pe care le-ar putea avea potentialii clienti, ca respecta toate regulile SEO si ca nu are greseli gramaticale. Daca nu te simti stapan pe modul in care scrii, este mult mai bine sa apelezi la oameni care scriu articole SEO. Vei investi niste bani, insa vei avea rezultate mult mai vizibile.

Nu doar continutul articolului este important, ci si continutul site-ului catre care este trimis linkul. Acesta este destinatia finala a cititorului si trebuie sa ofere informatii mult mai concentrate si mai relevante.

Nu in ultimul rand, pentru a avea un advertorial de calitate trebuie sa te asiguri ca este publicat pe un site de calitate. Alege intotdeauna site-urile cu autoritate mare, cum ar fi ziarele nationale sau site-urile foarte bine nisate, in detrimentul blogurilor foarte mici, fara vizite. Este adevarat ca un site foartte mare va necesita investitii de cateva sute de euro, in timp ce publicarea pe un blog mic rareori costa peste 100 de lei, insa rezultatele sunt mult mai repede vizibile la prima optiune.

Cum scrii, asadar, un advertorial de calitate?

Daca decizi ca nu este cazul sa apelezi la o firma SEO care sa scrie advertorialul si incepi sa il scrii de unul singur, este bine sa te asiguri ca:

  • Structurezi articolul foarte bine, cu titluri si subtitluri;
  • Iti alegi cuvintele cheie pe care sa te focusezi si le folosesti de cateva ori in articol;
  • Incerci sa raspunzi la cele mai uzuale intrebari ale eventualilor cititori;
  • Citesti de mai multe ori articolul dupa ce l-ai scris, pentru a te asigura ca este bun;
  • Nu faci greseli gramaticale!

Misiunea de a scrie un advertorial bun nu este una usoara, insa nici imposibila nu este. Tocmai de aceea, iti uram spor la scris!

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns