Cum si pentru ce alegem tabla zincata?

tabla zincata

Ce este tabla zincata?

Tabla zincata este un material metalurgic fabricat in foi subtiri cu dimensiuni ale suprafetei mai intinse si utilizata in proiecte din industriile constructiilor intr-o gama larga de proiecte. Din denumirea acestui material putem deduce cu usurinta ca este vorba despre un produs rezultat din prelucrarea otelului care trece printr-o serie de procese la urma carora ii este aplicat unul sau mai multe straturi de zinc.

Rolul stratului de zinc este crucial in anatomia acestui produs deoarece multumita acestuia produsul capata o serie de caracteristici aparte, ce o diferentiaza de restul materialelor de constructii.

Diferentele dintre tabla zincata si restul tipurilor de tabla

Cel mai usor de identificat element care diferentiata tabla zincata de restul tipurilor de tabla este referitor la stratul de zinc aplicat. Acest lucru se observa cu usurinta prin compararea culorii pe care aceasta o capata.

Daca mai facem un pas, si observam acest produs din puncte de vedere mai aprofundate vom constata ca in anumite situatii se comporta diferit. Acest lucru se datoreaza in mare parte unor calitati capatate mai ales prin prisma stratului de zinc. Tocmai de aceea tabla zincata reprezinta cea mai preferata solutie de catre breasla constructorilor specialisti.

Ce castiguri ai daca alegi sa cumperi tabla zincata?

Multumita stratului protector, tabla zincata se bucura de anumite atribute de o ridica mult in ochii constructorilor specialisti. Cele mai apreciate astfel de caracteristici sunt:

  • Eficienta raportului pret-calitate – chiar daca acest material de constructii este de o calitate inalta, pretul nu poate reprezenta o bariera pentru niciun constructor care il alege;
  • Rezistenta si durabilitatea – multumita atat materiei prime din care aceasta este fabricata cat si stratului de zinc, produsul poate fi cumparat in grosimi dferite in functie de necesitatea pentru care este achizitionat;
  • Rezistenta la factori externi – acest produs dezvolta o foarte buna rezistenta la aproape orice fel de intemperie venita din mediul exterior;
  • Rezistenta la ruginire – una din cele mai importante atribute ale acestui material de constructii se datoreaza stratului de zinc si consta in faptul ca este foarte rezistent la agentii corozivi care provoaca ruginire.
Vezi si:  3 aspecte de care sa tii cont atunci cand iti alegi terenul pentru casa

Cum se poate implementa tabla zincata in proiectele in care avem nevoie?

Tabla zincata este un material destul de versatil atunci cand vorbim despre domeniile si tipurile de proiecte in care aceasta poate fi utilizata. Ea este adesea folosita in industria auto, in realizatea infrastructurii (poduri) dar si pentru confectionarea rafturilor, ramelor metalice sau a diferitelor schelete pentru depozitare.

GD Star Rating
loading...
Cum si pentru ce alegem tabla zincata?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns