Curatarea hotei de bucatarie, o adevarata provocare

Aproape fiecare bucatarie dispune de o hota. Avantajele acesteia sunt evidente si cat se poate de vizibile: Aerul este improspatat chiar si in momentul in care se gateste intens, mirosurile nu ajung in camera iar temperatura este pastrata la un nivel corect. Curatarea hotelor si a tubulaturii acesteia poate sa fie, insa, o adevarata provocare.

Cum cureti hota?

Cel mai bine este sa apelezi la niste profesionisti care pot face asta fara niciun fel de probleme si care iti pot oferi si garantie pentru lucrare. Daca nu ai buget pentru asta sau daca pur si simplu nu vrei sa apelezi la cineva, poti sa o faci si de unul singur, insa ai nevoie de o atentie sporita. Curatarea hotei este indispensabila si trebuie facuta periodic. Acumularea excesiva de grasimi din interiorul sau poate reprezenta un adevarat risc de incendiu.

Curatarea hotei se poate face in mai multi pasi:

  • Pasul 1 : Deconectarea de la reteaua electrica. Evident, primul pas trebuie sa fie reprezentat de deconectarea de la reteaua electrica. Nici hota si nici aragazul nu trebuie sa functioneze, in asa fel incat sa nu iti asumi niciun risc. Este bine ca, in momentul in care incepi sa o cureti, sa ai la indemana manualul de utilizare al hotei.
  • Pasul 2: Alegerea corecta a substantelor folosite. In manualul de instructiuni vei gasi recomandari de substante pe care le poti folosi pentru curatare. Este bine sa tii cont de fiecare recomandare, daca iti doresti eficienta maxima. Spre exemplu, pentru hotele din otel inoxidabil exista anumite substante care sunt brevetate si pot fi folsoite pentru curatare. Filtrele au si ele nevoie de produse speciale, care ajuta la indepartarea grasimii. Nu doar substantele conteaza, ci si materialele pe care le folosesti. In procesul de curatare a hotei este bine sa folosesti materiale ce nu sunt corozive sau abrazive, in asa fel incat aparatul sa nu se deterioreze.
  • Pasul 3: Curatarea filtrelor. In cadrul unei hote exista mai multe filtre, care preiau grasimea din aer. Acestea trebuie sa se spele, deoarece in caz contrar, genereaza risc de incendiu. Filtrele trebuie sa fie scoase din interiorul hotei si sa se scufunde intr-o solutie formata din apa si detergent. O masina de spalat vase poate sa fie si ea cat se poate de eficienta in acest sens.
  • Pasul 4: Curatarea accesoriilor. Nici paletele de la ventilator sau becurile hotei nu trebuie sa fie neglijate. Acestea trebuie sa fie, la randul lor, curatate si trebuie sa fie functionale. Daca becurile nu sunt functionale, pot fi inlocuite.
GD Star Rating
loading...
Curatarea hotei de bucatarie, o adevarata provocare, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns