Tipuri de tencuieli si cum sa o alegi pe cea potrivita

s-o-c-i-a-l-c-u-t-R4EFXpTdI_Q-unsplash

Amenajarea spatiilor, indiferent daca vorbim despre interior sau exterior, necesita alegerea celor mai eficiente materiale, iar tencuielile au inceput sa castige teren in detrimentul altor tipuri de materiale traditionale. Pentru a amenaja un spatiu intr-un mod cat mai eficient cu ajutorul tencuielii decorative, iata care sunt tipurile pe care le poti alege.

Tencuieli decorative mozaicate

Daca te intereseaza sa oferi un spatiu un aspect unic, deosebit din punct de vedere estetic, atunci tencuiala mozaicata poate fi o optiune care sa acopere aceasta nevoie. Tencuiala de acest tip are aspectul pietrei colorate si este creata dintr-un amestec de rasina cu agregate ceramice si mici sfere ceramice.

Tencuiala mozaicata poate fi folosita atat pentru zonele de interior, cat si la exterior, iar finisajul este deosebit de rezistent. Vorbim despre rezistente mecanice foarte bune, dar si de rezistente la intemperii: soare excesiv, ploaie, vant sau zapada.

Tencuielile mozaicate ofera un aspect special si modern spatiilor, fiind unele dintre cele mai cunoscute tipuri de tencuieli, in prezent. Aderenta acestor tencuieli este foarte buna, iar nuantele conferite se pastreaza foarte bine in timp, fara decolorari sau gradiente de nuante.

Poti alege sa folosesti acest tip de tencuiala pentru suporturi minerale si pentru acoperirea unui numar mare de elemente, de la tavane, la pereti, fatade sau scari de bloc.

Tencuieli decorative siliconice

Asa cum ii spune si numele, aceasta gama de tencuieli are in componenta rasini siliconice, lucru care conduce la o rezistenta mai mare a produsului finit. Tencuielile siliconice pot fi aplicate pe aproape orice tip de substrat, atat la interior, cat si la exterior, oferind suprafete deosebit de estetice.

Vezi si:  Facturi mai mici la caldura cu termopane de calitate

Tencuieli decorative silicatice

Silicatul de potasiu este principala componenta a acestor tipuri de tencuieli decorative, iar alaturi de acesta mai pot fi gasiti in compozitie silicati, pigmenti si alti aditivi care contribuie obtinerea unui aspect deosebit al zonelor pe care este aplicata.

Cum alegi tipul de tencuiala decorativa potrivit?

Tencuiala decorativa este un mod excelent de a schimba culoarea camerelor, care vor beneficia astfel de un aspect aparte al suprafetelor. In plus, tencuiala decorativa protejeaza peretii si igienizeaza, oferind suprafete care se curata usor. Daca ai nevoie sa alegi tipul de tencuiala decorativa potrivit, ar trebui sa fii atent la urmatoarele aspecte:

  • alege o tencuiala care sa se poata aplica in functie de tipul substratului (fie ca vorbim despre lemn, metal, beton sau zidarie);
  • alege o tencuiala decorativa care sa se potriveasca mediului in care va fi folosita (interior sau exterior);
  • alege o tencuiala cu putere mare de acoperire, luand in calcul si sfatul specialistilor in acest sens;
  • alege o tencuiala decorativa care sa iti ofere protectie optima la umiditate si intemperii;
  • alege tencuiala decorativa in functie de granulatia acesteia; vei vedea ca exista un numar mare de produse care iti ofera diferite granulatii, iar acest lucru influenteaza de fapt aspectul final. Granulatii de tip bob de orez sau tencuiala cu aspect zgariat au la baza de fapt procesul de punere in opera a tencuielii si granulatia produsului. Granulele continute in tencuiala sunt trase pe suprafata cu o racleta, lasand in urma modelul tencuielii, creat de trecerea granulelor.

Tencuielile decorative se pot aplica atat manual, cat si mecanizat, de acest lucru depinzand aspectul final al acestora. Este recomandat sa lucrezi doar cu mesteri care stiu exact modul in care se aplica acest produs, deoarece tehnica este una speciala care presupune indemanare.

Vezi si:  Termopanele PVC. Cat rezista si cand au nevoie de reparatii?

Alege asadar cele mai bune tencuieli pentru casa ta si bucura-te atat de aspect cat si de o eficienta foarte buna, de durabilitate si de rezistenta in timp.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns