Care sunt avantajele parchetului laminat?

parchet-laminat-de-aici

Exista putine produse folosite la imbunatatirea si renovarea locuintei la fel de populare si accesibile precum parchetul laminat. Parchetul laminat este recunoscut ca fiind o pardoseala dura, rentabila si usor de instalat. Dar, exista mult mai multe avantaje de care te bucuri atunci cand optezi pentru parchet laminat de aici si le vom prezenta mai jos in acest articol.

Beneficii de care te vei bucura daca instalezi parchet laminat in casa ta

Cand vine vorba despre avantajele parchetului laminat, aproape toate aspectele pozitive pe care le-ai citit sau auzit despre acest produs sunt adevarate. De fapt, este destul greu sa gasesti un alt tip de pardoseala care sa aiba mai multe avantaje decat parchetul laminat. Iata care sunt acestea:

Durabilitate – Parchetul laminat este extrem de rezistent si durabil. Acesta este rezistent la zgarieturi, la impacturi, pete si nu isi pierde din culoare atunci cand este expus la lumina soarelui.

Instalare usoara – Nici un alt tip de pardoseala nu este mai usor de instalat decat parchetul laminat. Instalarea facila se datoreaza, in primul rand, faptului ca parchetul laminat este un tip de podea plutitoare, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa fie batut in cuie, capsat sau lipit de un substrat. Celalalt motiv pentru care parchetul laminat este atat de usor de instalat are legatura cu modul in care se fixeaza placile. Cele mai multe modele de parchet laminat disponibile pe piata in ziua de astazi au un sistem de fixare de tip click. Placile intra unele in altele foarte usor si nu este nevoie de experienta pentru a instala un astfel de parchet.

Vezi si:  Cea mai buna cuvertura pentru pat – cum se alege

Aspect deosebit – Parchetul laminat imita aspectul lemnului natural. Acest lucru se datoreaza imaginilor de inalta rezolutie care sunt utilizate in prezent pentru a crea numeroase aspecte pentru parchet laminat. Texturile folosite acum pentru pardoselile laminate sunt de inalta calitate, ceea ce inseamna ca parchetul laminat se simte la fel de autentic precum arata.

Versatilitate – Parchetul laminat poate fi instalat peste aproape orice substrat, inclusiv beton, lemn, placaj, OSB si pardoseli din vinil instalate anterior. Si, intrucat nu se extinde si nu se contracta, cum se intampla in cazul lemnului natural, acest tip de parchet este util pentru zonele in care parchetul din lemn de esenta tare nu este o optiune.

Usor de intretinut – Parchetul laminat este usor de curatat si intretinut. Datorita sistemului simplu de instalare, este destul de usor sa inlocuiesti o placa in cazul in care s-a deteriorat. In plus, acest tip de parchet nu retine praful si alergenii si nu necesita solutii speciale pentru curatare. Faptul ca placile de parchet se imbina perfect, nu raman spatii in care se poate depune murdarie sau praf, facand curatarea mai usoara si mai rapida.

Pe langa toate aceste avantaje se adauga si pretul accesibil al parchetului laminat, gama variata de modele si posibilitatea de a comanda online cu livrare direct la tine acasa. Avand toate aceste beneficii este de inteles de ce parchetul laminat este cel mai popular tip de pardoseala.

GD Star Rating
loading...
Care sunt avantajele parchetului laminat?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns