Dulce sau sarat dimineata? Cum ar trebui sa mancam pentru a pierde in greutate?

Suc de fructe, dulciuri, cereale cu lapte, tartine cu unt si cu dulceata…in majoritatea din locuri micul-dejun este dulce. Insa este acest obicei ideal pentru persoanele care vor sa piarda in greutate?

Toata lumea stie ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Insa numerosi sunt cei care se intreaba daca este esential sa mancam dimineata, mai ales cei care vor sa slabeasca cateva kilograme. Acest lucru depinde de fiecare individ in parte. Unele persoane se simt mult mai bine, mult mai energice daca mananca dimineata. Altele, in schimb, sunt nevoite sa sa consume micul dejun dimineata din cauza unui program incarcat care nu le permite sa manance prea mult pe parcursul zilei. Pe scurt, nu ar trebui sa iti impui sa mananci dimineata sau sa sari peste micul dejun. Trebuie, pur si simplu sa iti asculti corpul, nevoile energetice in special inainte de a te concentra asupra greutatii.

Trebuie sa optam pentru un mic-dejun dulce sau sarat? Atunci cand vrem sa slabim, obiectivul principal este acela de a incepe ziua cu stomacul plin pentru a evita rontaitul inainte de pranz. Pentru asta, cel mai bine este sa mananci sarat dimineata. Acesta este mai satios si aporturile calorice globale sunt mai scazute. Astfel, nu ne va mai fi atat de foame si nu vom fi tentati sa rontaim.

In schimb, daca consumam alimente dulci la micul-dejun ni se va face foame mult prea repede. Pe scurt, consumul de alimente dulci dimineata favorizeaza consumul de alimente dulci si la pranz dar si pe tot parcusul zilei. Motivul este unul simplu: zaharul cere zahar. Pentru a pierde in greutate trebuie sa uiti de cereale, painea alba, sucul de fructe si alte alimente cu un indice glicemic ridicat.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns