Rezumat:
Toata lumea cauta acel produs miraculos care sa ii ofere corpului energie si sa aiba efecte tamaduitoare. Desi nu exista niciun aliment care sa te fereasca de trecerea timpului, imbatranire si uzura organelor, exista numeroase produse naturale care pot sa incetineasca procesul de imbatranire si sa previna aparitia bolilor.
Unul dintre aceste produse este polenul de salcie. Cei care consuma polen de salcie se pot bucura de o multime de vitamine si nutrienti, oferindu-i organismului un adevarat boost de energie.
Care sunt principalele proprietati ale polenului de salcie?
Denumit si ” perla polenurilor „, polenul crud de salcie se remarca printr-o mireasma placuta si un gust delicios. Din pacate, nu este foarte usor de obtinut, deoarece salcia infloreste foarte devreme, iar perioada in care aceasta este inflorita albinele nu sunt foarte active.
Atunci cand se obtine polen din florile de salcie insa, rezultatele sunt impresionante:
- Consumat crud, polenul de salcie aduce un aport mare de vitamine, minerale si nutrienti. In compozitia sa se regasesc vitaminele C, E si B, precum si o multime de acizi grasi polinesaturati, antioxidanti, polifenoli si oligoelemente.
- Protejeaza ochii. In polenul de salcie se gasesc foarte multe xantofile ( luteina si zeaxantina). Acestea previn aparitia cataractei si a altor boli de ochi.
- Incetineste procesul de imbatranire a organismului. Consumat regulat, polenul de salcie intareste imunitatea si incetineste procesul de imbatranire a corpului.
- Creste fertilitatea. Este un adjuvant excelent pentru cei care au probleme legate de fertilitate. Pe langa faptul ca are capacitatea de a creste fertilitatea masculina, protejeaza embrionul pe durata sarcinii.
- Sustine vitalitatea si capacitatea de concentrare, fiind un adevarat boost de energie pentru intregul organism;
- Poate elimina riscul de aparitie a depresiei si diminueaza stari precum anxietatea, irascibilitatea si nervozitatea;
- Este un puternic antiinflamator. Datorita salicilatilor ce se regasesc in compozitia acestui polen, are un efect antiinflamator, antireumatic si analgezic. Cantitatea de salicilati este similara cu cea regasita in aspirina.
Cum se consuma polenul de salcie?
Gratie gustului sau foarte placut, poate sa fie amestecat cu iaurt, cu fructe sau adaugat in diverse deserturi.
De asemenea, poate sa fie consumat ca atare, in doze de cate 10 grame in fiecare dimineata, inainte de masa.
Acest produs nu are contraindicatii majore, fiind interzis doar persoanelor care sufera de alergii puternice la produsele apicole.
Este important sa se consume doar polen de salcie 100% natural si sa se pastreze la temperaturi intre -5 si -15 grade Celsius, pentru a nu-si pierde din proprietati. Daca este pastrat la temperaturi de peste 0 grade Celsius trebuie sa fie consumat in maxim 10 zile.
Polenul crud de salcie este considerat a fi o adevarata perla a alimentatiei. Merita, asadar, sa ai mereu la indemana o lingurita din acest aliment minune, cu ajutorul careia sa iti faci organismul sa functioneze mai bine.
loading...