Un sistem imunitar de exceptie este sustinut de suplimente

imunitate

Sistemul imunitar este cel ce sustine organismul in lupta impotriva bolilor sau a infectiilor si ajuta la insanatosirea rapida a organismului in cazul in care acesta este supus unor factori de risc. Un sistem imunitar ce nu functioneaza la parametri normali ne poate cauza foarte multe probleme, de aceea este necesar sa ne asiguram ca acesta va functiona in permanenta in parametrii obisnuiti.

Acest lucru se poate realiza urmand o dieta bogata in vitamine, nutrienti si minerale, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil (in special in anotimpul rece) este momentul in care vom apela la suplimentele alimentare.

Acestea se gasesc sub mai multe forme (pastile, sirop, etc) si au rolul de a ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva bolilor.

Suplimentele alimentare trebuiesc combinate cu multa miscare

Suplimentele alimentare nu pot face minuni fara o viata cat mai activa si mai sanatoasa. Sportul este un element cheie in intarirea sistemului imunitar, iar miscarea zilnica nu trebuie sa ne lipseasca.

Stresul este inca unul din elementele ce poate duce la slabirea sistemului imunitar, iar pentru a il inlatura este necesar sa avem o sanatate mentala puternica si sa dormim cel putin opt ore pe noapte.

Nu trebuie sa apelam la suplimentele pentru imunitate in momentul in care vom avea probleme, deoarece poate fi prea tarziu. Este important sa incercam sa prevenim manifestarile negative (intotdeauna este mai bine sa prevenim decat sa actionam prea tarziu), iar o cura de echinaceea este modul ideal in care se poate realiza acest lucru.

Echinaceea are o serie de proprietati miraculoase, printre care se numara imbunatatirea capacitatii de refacere a organismului, ameliorarea gripei si intarirea sistemului imunitar, lupta importiva infectiilor, etc.

Un alt supliment utilizat pentru imbunatatirea sistemului imunitar este mierea de Manuka. Aceasta este recunoscuta unanim drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale si ne va ajuta la intarirea sanatatii.

Sfatul medicului este important pentru intarirea sistemului imunitar

Desi nu intra in categoria medicamentelor, suplimentele alimentare nu trebuie consumate fara a vizita un medic.

Rezultatele analizelor si recomandarea medicului ne vor ajuta sa alegem cele mai bune suplimente pentru intarirea imunitatii, iar daca nu suntem convinsi de acuratatea rezultatelor putem consulta si unul dintre ghidurile de cumparaturi online (www.ieftinesibune.ro spre exemplu), iar de acolo putem afla care sunt cele mai bune suplimente pentru intarirea imunitatii.

Suplimentele alimentare reprezinta de fapt un sprijin important al organismului in momentele in care acesta se lupta cu bolile, iar acestea se opun cu succes efectelor radicalilor liberi responsabili cu alergiile, infectiile, virozele, etc.

Printre cele mai eficiente suplimente se numara si vitamina C, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti existenti in natura. Aceasta se administreaza cu precadere in lunile reci si ne fereste de infectii sau de viroze, impiedica dezvoltarea tumorilor maligne si are un rol important in stimularea regenerarii tesuturilor.

Vitamina D este responsabila de integritatea sistemului osos. Ceea ce este mai putin stiut este ca aceasta (in combinatie cu vitamina E si C) este esentiala pentru imbunatatirea stimularea sistemului imunitar. Astfel, nu este necesar sa apelam la un tratament cu antibiotice in cazul in care racim si este de ajuns sa urmam o cura de vitamina D.

Seleniul si zincul sunt suplimente ce ne ajuta sa avem un sistem imunitar aproape de perfectiune. Mai mult decat atat, seleniul poate contribui si la reducerea riscului aparitiei unor anumite tipuri de cancer.

GD Star Rating
loading...
Un sistem imunitar de exceptie este sustinut de suplimente, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns