Piese auto originale sau piese auto aftermarket?

attas

O întrebare pe care și-o pun mai toți soferii este daca sa cumpere piese auto originale sau piese auto aftermarket. Ambele pot aduce avantaje si de asemenea, ambele pot aduce dezavantaje. Vom incerca sa facem o paralela pentru a descoperi care este varianta cea mai eficienta.

Piese auto originale

In mod normal, toata lumea isi doreste piese auto originale. Motivul este simplu: sunt cele mai potrivite pentru masina, deoarece sunt cele care au fost montate inca de la inceput pe aceasta. Se mai numesc si OEM iar acronimul vine de la Original Equipment Manufecturer. Piesele auto originale sunt piese de o calitate superioara, au intotdeauna sigla masinii stantata si au toate accesoriile deja montate. Punctat, avantajele pe care le prezinta sunt urmatoarele:

  • Au o callitate foarte buna si o rezistenta mare pe termen lung;
  • Se potrivesc perfect pe masina careia ii sunt destinate;
  • Au o garantie mult mai mare, ceea ce inseamna cheltuieli mai mici pe termen lung.

Din pacate, prezinta si o serie de dezavantaje, printre care se numara pretul ridicat, timpul mare de asteptare si faptul ca nu le gasesti altundeva decat la reprezentantele auto. Practic, daca vrei piese originale trebuie sa comanzi de la reprezentanta si sunt sanse sa ajunga intr-un timp destul de mare.

Piese auto aftermarket

Toate celelalte piese destinate masinii tale, care nu poarta sigla masinii, sunt piese aftermarket. Acestea sunt produse de terte firme care fie au, fie nu au licenta pentru a produce. Astfel, este bine sa te orientezi doar spre firmele cu licenta, din motive cat se poate de evidente.

Piesele aftermarket sunt deosebit de raspandite si pot fi gasite aproape oriunde: in magazinele auto online, in magazinele fizice si chiar si chiar si in supermarketuri.

Daca doresti piese aftermarket, este bine sa te orientezi foarte bine si sa tii cont de urmatoarele criterii:

  • Alege un producator de incredere;
  • Tine cont de sfaturile unui mecanic;
  • Asigura-te ca producatorul are licenta.

Avantajele majore ale pieselor aftermarket sunt faptul ca pot fi gasite la un pret mai mic, de multe ori mult mai mic decat piesele originale, pot fi gasite oriunde si sunt livrate rapid. Au si ele o garantie, insa poate sa fie mai mica decat garantia pieselor originale, ceea ce denota o calitate mai slaba si posibilitatea unor nepotriviri. Chiar si asa insa, gratie avantajelor sunt o multime de soferi care le prefera.

Salvează

Salvează

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns