Ce trebuie să faci pentru a te asigura ca ai un acoperiș bun, deasupra capului

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi construiasca singuri casele, in regim propriu. Este un lucru cat se poate de normal si este foarte avantajos. De regula, casele sunt construite la marginea oraselor, ceea ce ajuta la extinderea acestora, la fluidizarea traficului si evident, la o legatura mult mai puternica cu natura.

Evident, in momentul in care construiesti o casa vei ajunge la partea de acoperis, unde te poti impotmoli. Iti doresti, fara doar si poate, un acoperis bun deasupra capului, care sa te protejeze de intemperii si de o multime de alti factori. Pentru a il obtine, trebuie sa stii cateva lucruri si sa respecti niste reguli.

Angajeaza o firma specializata in acoperisuri

De cele mai multe ori, oamenii aleg o echipa de constructori care sa faca totul, de la a la z. Acoperisul este o structura destul de dificila, asadar, un constructor care construieste structura de rezistenta a casei s-ar putea sa nu fie atat de eficient si pentru acoperis. Este bine sa cauti o echipa specializata, care sa faca o treaba perfecta si sa iti ofere sfaturi.

Gandeste foarte bine inainte de a alege invelitoarea

Exista atat de multe tipuri de invelitori, incat atunci cand iti construiesti un acoperis casa, s-ar putea sa ajungi sa ai o multime de nelamuriri. Poti opta pentru acoperis din tabla, pentru tigle, pentru acoperis din beton sau chiar pentru variante mai putin conventionale, precum stuful.

In momentul in care faci alegerea, factorii care conteaza sunt urmatorii:

  • Rezistenta in timp. Acoperisul de tigla ceramica poate sa reziste 100 de ani, in timp ce acoperisul din tabla rezista pana in 50. Cat de mult doresti sa reziste acoperisul tau?
  • Partea estetica. In ultima vreme, cam toate variantele de acoperis ofera o estetica placuta, cu o multime de culori si forme. Totusi, tigla clasica, din ceramica, pare a fi cea mai frumoasa.
  • Greutate. Greutatea este un alt factor important, pe care multi oameni il neglijeaza. Un acoperis din tigla, spre exemplu, este foarte greu si poate sa apese mult pe structura casei. Un acoperis metalic este mult mai usor, ceea ce reprezinta un avantaj.
  • Rezistenta la foc, la infiltratii de apa si la alti factori, cum ar fi ultra violetele.

Daca materialul pe care l-ai ales respecta cat mai multi factori de acest fel, atunci poti spune ca ai gasit acoperisul perfect.

Salvează

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns