Avantajele si dezavantajele unui aparat de aer conditionat

Cu totii stim ca, odata cu sosirea caldurii sufocante, cand vacanta mult asteptata este inca departe si trebuie sa muncim, chiar sa ne prezentam la munca intr-o tinuta stricta, costum si cravata in mijlocul lunii iulie, aerul conditionat reprezinta singira modalitate de a lupta impotriva caldurii estivale.

Aparatul de aer conditionat devine cel mai bun prieten si al persoanelor in varsta care suporta mai greu caldura, al angajatilor nevoiti sa stea inchisi intre patru pereti ai unui birou si al studentilor nevoiti sa stea mai mult in casa pentru a invata pentru examene.

Insa, trebuie sa precizam faptul ca un aparat de aer conditionat are atat avantaje cat si dezavantaje. Care sunt avantajele sale?

Aparatul de aer conditionat vine cu o serie de avantaje de necontestat. Un studiu recent a confirmat faptul ca folosirea corecta a unui aparat de aer conditionat este in masura sa reduca cu pana la 80% problemele de sanatate legate de expunerea la caldura. Printre numeroasele avantaje ale aparatului de aer conditionat trebuie sa mentionam neaparat crearea unui microclimat avantajos in cadrul caruia putem munci sau sa ne exercitam activitatile de zi cu zi. Intr-un asemenea context ne este mai usor sa ducem o viata normala, sa muncim, sa ducem la bun sfarsit sarcinile menajere si sa studiem. De altfel, aparatul de aer conditionat, daca este folosit in mod corect, are avantajul de a crea o temperatura echilibrata care ne ajuta sa ne odihnim asa cum trebuie noaptea. In plus, este util pentru persoanele care sufera de probleme cardiovasculare deoarece caldura intensa ii afecteaza dar si pentru cei cu tensiune scazuta. In plus, regleaza si umiditatea din aer.

Dezavantajele unui aparat de aer conditionat sunt urmatoarele: daca nu este folosi in mod corect, aparatul de aer conditionat poate duce la uscarea mucoaselor corpului si pielii, poate afecta sistemul respirator datorita schimbarilor bruste de temperatura si diminueaza capacitatea corpului de a-si regla temperatura interna.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns