Matematica din spatele celor mai cautate meserii

matematica meseriiArhitect, inginer, medic, programator – cele mai bine platite meserii din secoul XXI au in spate fundamentele matematicii.  Matematica este, fara doar si poate, cel mai amplu domeniu de studiat. Tocmai de aceea este si unul dintre cele mai grele si complexe, pentru ca regasim formulele, ecuatiile si teoremele in absolut orice alt domeniu fie el artistic sau pur stiintific.

Am cunoscut candva un arhitect in devenire, un om prea putin interesat de matematica, dar foarte pasionat de Brunelleschi, cupole imense, forme ciudate si colosi viu colorati care tapeteaza marginile strazilor si strajuiesc limitele oraselor. Un liceu de arte plastice si un examen de admitere la una dintre cele mai prestigioase facultati de arhitectura din Romania mai tarziu, arhitectul in devenire s-a trezit ca are nevoie de meditatii la matematica.

Indiferent de liniatura frumoasa a desenului, hasura exceptionala sau imaginatia bogata, rezistenta materialelor la intemperii, greutatea materialelor si rezistenta solului sunt lucruri pe care tu trebuie sa le stii ca architect. Nu conteaza ca poti imbina fenomenal concepte din Van Gogh si Kandinsky intr-o cladire, conteaza ca acea cladire sa reziste.

Asadar, nici spiritele artistice sau profesiile libere nu sunt ferite de lungul drum printre calcule. Iar daca vorbim si despre alte meserii cum ar fi cea de doctor sau cea de cercetator stiintific, vorbim de milioane de calcule. Expunem puterea combinatronica a moleculelor, asezarea milimetrica a constructilor biologice si calcularea tuturor posibilitatilor ca un virus sa reactioneze in organism. Desigur, atunci cand vorbim de stiinta vorbim si de fizica si chimie.

Vezi si:  4 sfaturi pentru a deveni un om de afaceri de succes

Iata, deci de ce trebuie sa cunosti matematica pentru a profesa intr-un domeniu de top, chiar si cand nu vorbim de licee de profil real sau discutam despre viitorul copiiilor nu foarte interesati de aceasta materie.

Cum facem, asadar, cu un viitor arhitect prea putin interesat de una dintre materiile de baza in meseria lui sau cu un viitor doctor care se axeaza prea mult pe chimie?

Putem desigur sa cautam un profesor pentru meditatii, insa e complicat sa gasesti pe cineva care poate vorbi pe limba copilului tau, mai ales daca este obisnuit sa predea pe un ton neutru, pentru o clasa de minimum 15 elevi.

O solutie viabila este cautarea unui loc unde oameni profesionisti sunt obisnuiti sa ofere meditatii atat unui grup, dar si persoanelor in mod individual. Un astfel de loc este Centrul de Meditatii Capri, care poate oferi meditatii la matematica pentru orice nivel, de la liceu la facultate.

GD Star Rating
loading...
Matematica din spatele celor mai cautate meserii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns