Cuvintele cheie in procesul de optimizare

Brand ORMCuvintele cheie ce sunt folosite pentru optimizare sunt cuvinte si fraze existente deja in continutul web al site-ului pe care il detii, cuvinte  ce fac posibila gasirea ta de catre utilizatori  prin folosirea diverselor motoare de cautare, precum Google, Yahoo sau Bing. Practic, prin intermedul acestor cuvinte exista posibilitatea ca site-ul tau sa apara in rezultatele de cautare in momentul in care cineva le foloseste.

Primul pas al optimizarii reprezinta alegerea de cuvinte cheie potrivite. Daca ai un site ce ofera “incaltaminte” poti sa iti faci optimizare pentru fraza cheie incaltaminte barbati, acesta fiind  un cuvant ce ne arata o posibila intentie de cumparare, persoana care face cautare avand intentia de a cumpera o ereche de incaltaminte, sau cauta sa vada care preturile practicate pe piata pentru incaltaminte. Acest lucru care ofera probabilitati mari ca aceasta cautare sa se transforme intr-o vanzare pentru tine daca esti bine pozitionat pentru acest keyword.

Poti la fel sa faci optimizare doar pentru cuvantul cheie “incaltaminte”, acesta fiind un termen foarte larg, care are foarte multe cautari si iti poate genera mult trafic daca esti bine pozitionat in Google pentru el, insa este si un cuvant generalist si este putin probabil sa aiba o rata de conversie mare.

Alegerea cuvintelor cheie este foarte importanta, reprezinta fundatia pe care se va construi un site prezent in mediul online si de aceea trebuie sa:

 • fie relevante pentru afacerea pe care o detii;
 • aiba un numar suficient de cautari cat sa ofere trafic;
 • fie specifice, orientate pe subiect;
 • sa nu fie foarte competitive, precum frazele mai lungi, care contin mai multe cuvinte;
 • sa aiba potential pentru un nivel de conversie ridicat.

Bottom of Form

Cuvintele cheie pe care le folosesti spun multe despre tine ca si utilizator. Daca cineva face o cautare folosind cuvantul cheie “cafea” te poti astepta ca acesta sa vrea sa afle anumite lucruri despre cafea, iar cu cat cuvantul cheie este mai scurt cu atat cautarea este mai generala. Este probabil ca cineva care face o astfel de cautare folosind acest cuvant sa vrea sa se informeze despre cafea. Poti ranka foarte bine pe acest cuvant, insa daca persoana care il foloseste nu doreste sa cumpere cafea, nu vei obtine nici o conversie.

Cuvintele cheie mai lungi, formate din mai multe cuvinte, reprezinta aproximativ 70% din traficul de pe Internet, insemnanad ca aceste cuvinte cheie sunt cele mai valoroase din punct de vedere al optimizarii. “Cafea verde de slabit” sau “cafea boabe de calitate” sunt long tail keywords care ne spun multe despre utilizator, nu sunt cautari informative ci au ca scop achizitionarea de ccafea, iar daca site-ul tau se ocupa cu comercializarea acestui produs atunci o pozitie buna pe aceste keywords iti va aduce vanzari mult mai mari decat pe cuvantul simplu cafea.

Desi pare tentant sa folosesti termeni generali, acesti termeni nu indica nimic despre utilizator, despre intentiile sale de cumparare. Desi pot exista numroase rezultate la un asemenea cuvant, desi pot fi folosite foarte des, acest lucru nu inseamna ca odata facuta optimizarea pe ele vor exista si conversii, adica o crestere a business-ului.Stim ca cei care folosesc cuvinte cheie specifice vor sa achizitioneze ceva sau sunt hotarati in privinta a ceea ce vor sa cumpere, stiu ce doresc iar tu le poti oferi acest lucru. Asadar stim pe ce tip de cuvinte trebuie sa ne concentram, care ofera o rata de conversie mai mare si care ofera o posibilitate mai mare sa faci o vanzare.

Monitorizarea cuvintelor cheie in Google

 • stabilirea grupurilor de cuvinte cheie;
 • stabilirea si optimizarea paginilor pentru care vrei sa te pozitionezi in google la cuvintele respective;
 • analiza performantei cuvintelor sau ; a paginii respective la traficul organic (daca face vanzari, timp in site, etc.)
 • analizaeventualelorerori din site sau a elementelor care pot deranjautilizatorii;
 • monitorizareaconcurentei;
 • optimizarea valorii comerciale pentru produsul vandut.

Mai multe detalii aici: https://marketingonline.prodigitalmedia.ro/

GD Star Rating
loading...
Cuvintele cheie in procesul de optimizare, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns