Stii care sunt beneficiile celebrului tofu lactofermentat?

Daca parerile despre clasica deja soia, sunt inca impartite, atunci cand vine vorba despre faimosul tofu lactofermentat, vorbim despre altceva. Parerile sunt unanime. Este cel mai benefic pentru sanatate. Un produs nutritiv care merita sa fie descoperit numaidecat.

In Asia, soia este un produs foarte popular si foarte folosit datorita beneficiilor sale pentru starea de sanatate in general. In Occident insa, lucrurile stau cu totul altfel, din cauza izoflavoinoizilor pe care aceasta ii contine. Dar in jurul celebrului sau verisor, tofu lactofermentat, nu exista inca nicio polemica. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta beneficiaza de procesul de lacto-fermenatie. Adica vine cu un plus de gust si este excelent pentru sanatate. Deci nu are cum sa nu iti placa.

Tofu lactofermentat, un produs delicios si foarte sanatos. Este vorba despre un aluat mai albui, asemanator cu feta, cu o textura mai moale sau mai tare. Este obtinut prin procesul de lactofermentare, adica prin « inseminarea » sau cu bacterii lactice selectionate. Dupa acest procedeu, este sarat si afanat. Iar gustul sau usor acidulat este mai pronuntat decat cel al unui tofu clasic.

In magazinele bio mai ales, vei gasi variante ale acestui tofu natur, dar si aromatizate cu pesto, cu tamari sau masline.

Care sunt insa beneficiile sale? Foarte bogat in proteine vegetale, acest ingredient fabulos din bucataria asiatica, poate inlocui fara probleme o portie de carne sau de branza. Este foarte bogat in acizi grasi omega 3, necesari pentru buna functionare a sistemului cardiovascular. Procesul de lactofermentare este foarte benefic si atunci cand vine vorba despre o mai buna asimilare a nutrientilor. Iar atunci cand este pasteurizat, este cea mai buna sursa de probiotice, cu efecte doar pozitive asupra sistemului digestiv.

In plus, zaharurile, care sunt responsabile cu flatulente, sunt eliminate cu ajutorul aceluiasi proces de lactofermentatie. Deci prepararea sa este 100% vegetala.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns