De ce plansul este foarte sanatos?

Inca de mici copii, ni se spune sa nu plangem, deoarece plansul este un semn de slabiciune. Sau ca sa iti arati sentimentele nu este deloc un lucru bun.

Si totusi, lacrimile au doar efecte pozitive asupra sanatatii noastre psihice si mentale. In acest articol, vei afla care sunt principalele beneficii ale plansului asupra sanatatii.

Plangand, vei invata sa te cunosti mai bine. Plansul reprezinta o excelenta modalitate de te cunoaste mai bine. Atunci cand plangem, ajungem  sa ne cunoastem nevoile, slabiciunile sau fortele.

Si ajungem sa vedem lucrurile mai clar atunci cand problemele nu ne mai afecteaza gandirea.

Plansul reduce nivelul de stres. Atunci cand plangem, atunci eliberam hormonii legati de o stare de bine si de buna dispozitie, la fel ca si analgezice naturale, alungand stresul in acelasi timp.

Plansul permite hidratarea ochilor. In zilele noastre sindromul ochilor uscati este foarte frecvent, din cauza utilizarii tabletelor sau a telefoanelor mobile. Deci o lubrifiere naturala este mereu bine venita.

Lacrimile te ajuta sa ai ochii mereu bine hidratati, pot oxigena corneea, pot combate bacteriile care se acumuleaza in ochi si pot preveni uscaciunea ochilor.

Plansul poate reduce proasta dispozitie. Atunci cand plangem, eliberam mangan. Atunci cand acest mineral este prezent in mare cantitate la noi in organism, avem tendinta de ne simti iritati, obositi, anxiosi si deprimati.

Te ajuta sa scapi de durere. Atunci cand ni se intampla ceva, este perfect normal sa vrem sa plangem. Nu trebuie sa reprimam acesta nevoie de a ne descarca de emotii si de a ne elibera, ceea ce poate duce la senzatia de gol in stomac sau dureri de gat.

Vezi si:  Cele mai bune alimente contra imbatranirii

Lacrimile ne permit in acelasi timp sa transformam negativitatea in ceva tangibil, care poate fi tratat si gestionat. In consecinta, lacrimile sunt prima etapa atunci cand vrei sa mergi inainte si sa rezolvi problemele.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns