Ghidul Medizone de alegere a stetoscopului

image001

Alaturi de halatul alb, care are o simbolistica aparte, stetoscopul, parte importanta a aparaturii medicale, face parte din recuzita de baza a unui specialist in domeniul sanatatii, indiferent că vorbim despre medici generalisti, cardiologi, veterinari, pediatri s.a.

Pentru a lua cea mai buna decizie de cumparare, astfel incat sa elimini riscul cheltuirii unor sume de bani aditionale cu inlocuirea unui stetoscop ieftin, de proasta calitate, care s-a defectat prea repede sau, si mai important, sa elimini riscul unui diagnostic gresit, este esential sa fii atent la cateva aspecte.

In continuare, am enumerat si detaliat aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a face alegerea potrivita cu privire la acest dispozitiv aparent simplist, dar in realitate foarte complex, in cazul caruia micile detalii fac diferenta.

1. Piesa toracica de auscultatie ar trebui sa fie din aluminiu sau otel inoxidabil, acestea fiind materiale superioare din punct de vedere calitativ, rezistente in timp si care asigura sunetului claritate (mai ales in varianta lucrata manual).

2. In vederea transmisiei optime a vibratiilor acustice, se recomanda alegerea unui stetoscop ale carui casti sunt realizate din acelasi material din care este realizata si piesa toracica.

3. Etanseitatea olivelor auriculare reprezinta un alt aspect care nu trebuie ignorat in procesul de alegere a stetoscopului. Pentru a nu fi bruiat de sunetele din exterior in timpul actului medical, olivele trebuie sa se potriveasca perfect in ureche. De asemenea, recomandat este sa te orientezi catre o pereche de olive din material moale, care sa nu cauzeze disconfort.

4. In ceea ce priveste tuburile stetoscopului, este important de mentionat faptul ca grosimea acestora este cea care impiedica sunetele din exterior sa patrunda. Lungimea este importanta prin prisma faptului ca un stetoscop cu tub lung va permite medicului sa se plaseze la o distanta mai mare de pacient, lucru care va conduce la o calitate superioara a ascultarii.

Vezi si:  Stii care sunt beneficiile sucului de guave?

Sfat: evita stetoscoapele cu tub din latex, astfel incat sa preintampini cazurile nefericite de declansare a unor complicatii in cazul persoanelor alergice la latex.

5. Capsula trebuie sa fie rezistenta, din otel inoxidabil sau din aluminiu, optarea pentru o capusla din aluminiu aducand cu sine si beneficiile unei capsule usoare, mult mai practica.

Magazinul medical Medizone, nume cu rezonanta pe piata medicala romaneasca, cu o vasta experienta in vanzarea de aparatura medicala de calitate (si nu numai), iti pune la dispozitie echipamente medicale intr-o gama larga, categorie din cadrul careia poti alege un stetoscop clasic sau un stetoscop modern, performant, diverse modele, pentru orice buget.

GD Star Rating
loading...
Ghidul Medizone de alegere a stetoscopului, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns