HoloLens 2, lansat in mod oficial

Microsoft a dezvaluit noul HoloLens 2 in Barcelona in cadrul MWC 2019. Este mai usor si mai comod decat predecesorul sau si nu in ultimul rand, stie mult mai multe.
Au trecut patru ani de cand Microsoft ne-a prezentat primul headset care a fost creat pe baza realitatii augmentate. Iar, in sfarsit,anul acesta a aparut noul model, care e mai comod, mai usor, foloseste mai multe forme ale interactiunii, ne permite un camp de vizualizare mai larga si foloseste o noua tehnologie de afisare. Pe ambii ochi vine un display de 2K.
Numerosi sunt cei care au asteptat ochelarii AR, a doua generatie, pentru ca primul model nu a avut un succes atat de mare. Au crezut ca daca iese un model mai simplu, user-friendly, toti o sa isi doreasca unul ca sa joace Minecraft, sa isi construiasca pista de curse in camera sau sa isi controleze obiectele inteligente din casa cu ajutorul lui.
Din pacate, cei care s-au asteptat la asa ceva o sa fie putin dezamagiti. Asta deoarece HoloLens 2 nu a fost creat pentru utilizarea in camera, este mai exact pentru utilizatorii profesionisti. Ideal pentru fabrici, designeri sau in industria constructiilor. Noutatea se poate precomanda pentru suma de 3500 dolari si va fi disponibila deja anul acesta.
HoloLens 2 este o casca mai usoara pentru ca partea din fata este construita din materiale din fibra de carbon. Microsoft ne asigura de interactiunea atingere si urmarire ochi, este de ajuns sa ne intindem mana ca sa atingem locul unde ne apare holograma.
Pe cand primul HoloLens avea processor Intel modelul nou este dotat cu Qualcomm Snapdragon 850. Multumita acestui lucru aparatul este mai usor iar timpul de functionare este mai lung.
Pe langa Microsoft Store si magazinele de aplicatii externe o sa fie valabile dar si browser-ele externe. Firefox este deja valabil pe HoloLens 2. La MWC , managerul de la Epic Games ne-a spus ca si Unreal Engine o sa sustina HoloLens. Asta nu inseamna ca deja o sa se concentreze pe jocuri, deocamdata accentul este pus pe proiectul grafic dar cu timpul pot veni si jocurile.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns