Cum se seteaza wallpaperul pentru a se schimba automat

Wallpaperele care se schimba automat sunt o modalitate de a schimba monotonia unei zile lungi de lucru cu imagini desktop diverse, ce pot lua utilizatorul prin surprindere de cate ori aceseaza desktopul. Wallpaperul poate fi setat pentru a se schimba la un anumit interval, ales de utilizator si dintr-un anumit numar de poze selectate. Din nefercire, aceasta optiune nu este disponibila decat de la Windows 7, pentru utilizatorii de Windows XP sau Windows Vista trebuind downloadat un program pentru a face optiunea posibila.

wallpaper1. Toate pozele care urmeaza sa apara ciclic pe ecran trebuie sa se afle in acelasi fisier, mai multe poze desktop pot fi gasite aici, de unde se pot downloada imagini pentru toate gusturile, fie ca este vorba de wallpaper-uri cu spatiu cosmic, masini, natura sau abstracte.

2. Din START se selecteaza Control Panel, apoi sub Apparance and Personalization, optiunea Change desktop background. Apparence and Personalization este scris cu text verde si este al doilea heading de pe coloana dreapta.

3. Apasand Browse, se deschide o noua fereastra de unde se poate naviga catre folder-ul in care au fost asezate in prealabil wallpaper-urile dorite. Selectand acest folder, pozele se vor incarca in zona de sub butonul Browse. Toate pozele dorite trebuie selectate cu un semn albastru in coltul din dreapta sus a imaginii. La incarcare, toate pozele din folder apar deja selectate.

4. Se selecteaza Picture position din menu-ul drop down aflat in partea stanga a ferestrei. Aceasta optiune se va aplica tuturor pozelor din folder.

5. Urmeaza selectarea perioadei de timp cat fiecare imagine desktop va sta pe ecran inainte sa se schimbe. Pentru a seta o durata de timp se alege optiunea “Change picture every” din menu-ul drop down. Durata de timp ce poate fi selectata este intre cateva secunde si o zi intreaga. Daca se doreste ca computerul sa aleaga pozele intre ordine aleatorie trebuie selectata casuta din stanga “Shuffle”. Daca aceasta este neselectata, imaginile vor aparea in ordinea in care sunt listate, adica in ordine alfabetica. Daca se doreste ca aceste wallpapere sa apara intr-o anumita ordine, denumirile trebuiesc schimbate astfel incat ordinea alfabetica a pozelor sa corespunda cu ordinea dorita.

Vezi si:  Facebook va plati utilizatorii pentru a parasi reteaua sociala

6. Se selecteaza “Save Changes” si dupa inchiderea tutoror ferestrelor, wallpaper-ul va incepe sa se schimbe in functie de setarile alese. La laptopuri exista optiunea ca aceasta functie sa fie oprita atunci cand laptopul functioneaza pe baterie si pe setarea de “saving power.”

GD Star Rating
loading...
Cum se seteaza wallpaperul pentru a se schimba automat, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns