Reconversia unei case din Londra

Va propun sa analizam imreuna o structura restauranta din Londra-Casa Mapledene! Arhitectul a utilizat la exterior, ca material de constructie caramida si geamuri de dimensiuni vaste, iar la interior, fiind contrastant cu exteriorul, arhitectul a ales culorile vii, atat la peretii de caramida, care se deosebesc de cei de culori inchise din exterior, cat si la mobilierul de nuante calde de alb si bej.

Ar putea fi comparata cu un muzeu care simbolizeaza pastrarea valorii constructiilor existente prin realizarea unei renovari, care respecta caracteristicile lor arhitecturale, actionand subtil in anumite zone interioare fara a afecta volumul sau imaginea originala de exterior a cladirilor.

Vom analiza in continuare un proiect de apartamente numit „The A-House”, care insumeaza 200 de apartamente deservite cu zece unitati pentru magazine, spalatorie, cafenele si o sala de gimnastica. Aceasta cladire este in plina dezvoltare, fiind o constructie moderna, cu finisaje de inalta calitate, o locuinta sigura, care ofera spatii generoase, cu numeroase facilitati si un grad de confort ridicat, la preturi accesibile.

Toate acestea stau sub semnul inovatiei si al indraznelii si reprezinta, fiecare in parte, provocari pentru arhitectii si designerii din intreaga lume. Majoritatea spatiilor au dimensiuni generoase, cu amenajari aerisite, fiecare oferind o atmosfera primitoare cu ajutorul anumitor elemente exclusiviste, care confera o unitate, intregului ansamblu arhitectural.

Deoarece clientul este un colectionar de carte antica, la subsol s-a amenajat o baie turceasca pentru relaxare si o biblioteca. In aticul casei este amenajat dormitorul matrimonial, iar parterul dispune de un livind, bucatarie, sufragerie cat si dormitoarele copiilor. Arhitectii de origine lituaniana, care isi desfasoara activitatea in cadrul firmei de arhitectura, ce poarta denumirea de Natkevicius, au pornit de la o veche turnatorie, si au considerat o provocare construirea acestei locuinte familiale moderne.

Vezi si:  Cum sa iti mentii afacerea in siguranta?

Pentru decoratiuni interioare si exterioare este obligatorie folosirea materialelor de constructii adecvate.

Un alt exemplu privind priceperea arhitectilor este fatada shopping mall-ului Wintergarden, care, vazuta de pe strada, apare vizitatorului ca un miraj, o creatie ciudat de atragatoare prin complexitatea ei. Asezata pe trei straturi, fatada de 4000 metri patrati este ca un puzzle imens, alcatuita din panouri unice, care au trebuit sa fie asamblate cu minutiozitate. desi este putin incarcata, fatada magazinului Wintergarden este cu siguranta unica si se diferentiaza in peisajul orasului.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns