Renovarea unei constructii din Danemarca

Decorul incintei este unul desosebit, prin alegerea nuantelor monocrome, usor orientate catre cele naturale, cum ar fi lemnul, alaturate cu accente de culori vii. Concluzionand, spatiul este gandit ca un concept definit de claritate, bun gust, care sa confere senzatia de simplitate si relaxare.

Propunerea arhitectilor a fost de a defini un pavaj nou, care se asemana unui covor de dimensiuni vaste, care ascunde functiunile spatiilor de dedesubt si care ocupa in intregimespatiul exterior dintre aceste cladiri. Oferind un nou spatiu public bazat pe o propunere de arhitectura, care contrazice prin complexitatea de suprafata si simplitatea in profunzime, extinderea structurii a aparut de la intentia de a actiona in limitele stricte ale planului orizontal al orasului.

In continuare ne vom ocupa in detaliu, de o reconversie a unei cladiri industriale din Danemarca!

Cladirea vecehe, industriala, a fost transformata intr-un complex de locuinte. Acest minunat proiect, realizat de arhitect poarta denumirea de „The A-House”. A-House contine o varietate de tipuri de locuinte, fiecare dintre acestea se adreseaza unor categorii sociale distincte.

Pentru a crea un complex de locuinte, arhitectii au renovat o veche cladire industriala din portul din Copenhaga. Proiectul a fost realizat de arhitectii care isi desfasoara activitatea, in sediul companiei de arhitectura de origine daneza, ce poarta denumirea de Holgaard Arkitekter. Vechea fatada a fost complet inlaturata si inlocuita cu o noua fatada transparenta de sticla, incadrata in bronz si aluminiu, dand un nou caracter cladirii.

Laminatoarele coboara din tavan, realizarea luminarii intregii constructii s-a realizat cu ajutorul lampadarelor suspendate, si cu spoturi la nivelul podelelor. Livingul generos adaposteste o vasta biblioteca. Multe dintre elementele folosite de arhitect au fost adaugate pentru a intregi efectul de modernitate al acestei case, si loja din caramizi antice galbene, care a avut parte de restaurare completa.

Aceste lucrari deosebite se pot face numai cu materiale de constructii de cea mai buna calitate.

In schimb in ceea ce priveste Wintergarden, un celebru magazin din Brisbane, Australia, s-a decis ca are nevoie de o noua identitate cu care sa impresioneze si sa dinamizeze centrul orasului australian, iar noua fatada pe care arhitectii de la Studio 505 au desenat-o a pus magazinul pe lista de atractii „must see” in orasul australian. Nu o spunem doar noi, ci si membrii juriilor de arhitectura care au premiat ideea de design.

GD Star Rating
loading...
Renovarea unei constructii din Danemarca, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns