Centrale termice – putere, dimensiune, servicii

Inainte sa cumperi o centrala termica pentru apartamentul sau pentru casa ta, va trebui sa te documentezi putin pentru a vedea in ce masura ceea ce iti doresti se potriveste cu nevoile pe care le ai si bugetul disponibil. Ca sa faci o alegere cat mai buna, cel mai bine este tii cont de cateva aspecte si anume: puterea centralei termice dar si dimensiunea ei, eficienta in consumul de combustibil si serviciile puse la dispozitie de firma comercializatoare.

Marime
Cu cat este mai mare in dimensiune, cu atat centrala termica va fi capabila sa incalzeasca o suprafata mai mare si sa genereze atat caldura cat si apa calda menajera pentru mai multi consumatori in acelasi timp. Daca ai o locuinta care nu depaseste 100 de mp si cu o inaltime de aproximativ 2,6m, o centrala termica cu o putere de 24kW este potrivita.

In afara de puterea pe care trebuie sa o aiba centrala, trebuie sa te gandesti si la dimensiunile ei fizice. Avand in vedere ca va trebui sa fie instalata pe un perete, vezi mai intai daca se incadreaza in spatiul pe care l-ai pregatit. Acest loc trebuie sa fie cat mai aproape de sursa de gaze, si sa poata fi facut cu usurinta accesul catre exterior pentru evacuarea gazelor arse, printr-un sistem de tubulaturi.

Economisirea energiei
In ceea ce priveste consmul de energie, va trebui sa alegi intre a cheltui mai mult la inceput si sa iti recuperezi banii in timp, prin achizitionarea unei centrale cu condensare dar care este mai scumpa, sau sa dai mai putin pe centrala la inceput, insa fara ca centrala sa poata economisi la fel de bine.

Vezi si:  Transforma biroul intr-un colt cochet cu ajutorul mobilei

O centrala termica cu condensare are dispozitive speciale prin care poate asigura o ardere completa pentru combustibil si poate recupera cu succes energie din gazele arse.

Servicii adiacente
Inainte de a cumpara o centrala termice cel mai bine este sa stii din timp daca magazinul iti pune la dispozitie transportul si instalarea gratuite. Cei mai multi au aceste servicii incluse, insa este bine sa verifici.

Nu uita ca ai nevoie de o revizie tehnica la fiecare doi ani, iar pentru instalarea centralei termice ai nevoie de o persoana care sa fie certificata ISCIR. Acest lucru se intampla datorita faptului ca centrala termica este consumatoare de combustibil gazos, iar acest lucru este reglementat legal.

GD Star Rating
loading...
Centrale termice - putere, dimensiune, servicii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns