Panouri solare

Panourile solare reprezinta o metoda foarte eficienta de producere a energiei electrice, in primul rand din punct de vedere economic. Acestea au rolul de a transforma energia luminoasa a razelor primite de la soare in energie electrica. In vestul Europei aceasta tehnologie este deja foarte raspanadita, in timp ce la noi in tara foarte putina lume stie despre existenta ei. Intradevar este destul de costisitoare instalarea tehnologiei in propria locuinta, dar merita fiecare ban investit, deoarece, consumul energiei electrice va fi redus aproape la 0 odata ce ati facut acest pas. Din cauza costurilor mari de la instalarea panourilor solare, oamenii sunt reticenti in a folosi aceasta tehnologie.

Exista mai multe tipuri de panouri solare si anume: panouri laminate sticla – sticla, panouri sticla – sticla utilizand rasini, panouri concentrator, panouri cu strat subtire pe suprafete de sticla si panouri colector cu fluorescenta.

Panourile solare se monteaza de obicei pe acoperisurile caselor, in zona unde razele solare poposesc cel mai mult pe timpul zilei. Tarile care folosesc cel mai mult aceasta tehnologie sunt Japonia, China si Germania.

Panourile solare sunt vazute cel mai des in zonele rurale, unde soarele nu este impiedicat de nimic sa ajunga la ele, iar oamenii de acolo practic isi reduc foarte mult costurile in ceea ce priveste energia electrica. Deasemenea, panourile solare nu genereaza energie electrica poluanta in aceeasi masura cu celelalte instalatii cu ajutorul carora se produce energia electrica. Panourile solare produc la fel ca si petrolul, carbunele si gazul metan, CO2, insa ele ocupa primul loc in ceea ce priveste cantitatea. In conditii normale de utilizare, panourile solare produc cantitati intre 70 si 150 de grame de CO2 la un singur kWh de energie electrica, ceea ce inseamna foarte putin in comparatie cu celelalte instalatii de producere a energiei electrice.

Singurul dezavantaj al panourilor solare este acela ca depind de energia solara. Daca afara soarele isi face simtita lipsa pe parcursul mai multor zile, energia electrica o sa lipseasca din propria locuinta. Anotimpul, ora si unghiul in cre cad razele soarelui pe panourile solare sunt la fel de importante.

GD Star Rating
loading...
Panouri solare, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns