De ce avem nevoie pentru a toaleta un copac?

Cu totii ne dorim sa locuim intr-o casa si daca acea casa dispune si de o gradina cu copaci, acest lucru reprezinta un plus. Dar, atunci cand gradina este prea aglomerata din cauza crengilor si frunzelor, arata aglomerat, deloc estetic.

Pentru a evita acest lucru, toaletarea copacilor se impune. Insa care sunt accesoriile/uneltele de care avem nevoie pentru aceasta operatiune? Iti spunem noi chiar acum.

Inainte de a toaleta un copac trebuie sa ne inarmam cu uneltele potrivite. Acestea variaza in functie de natura, de diametrul si inaltimea crengilor de taiat.

Foarfece de gradina

Acesta unealta iti permite sa tai crengile care se afla la baza unui copac. Exista numeroase modele de foarfece de gradina in ziua de azi pe piata. Foarfecele de gradina cu foarfecele tip nicovala este cel mai popular model de pe piata.

Faorfeca cu maner telescopic

Foarfeca cu maner telescopic este ideala pentru taierea ramurilor de maxim 5 centimetri.

Fierastraul

Unul din instrumentele favorite ale persoanelor care se ocupa cu ingrijirea pomilor este fierastraul.

Drujba

Drujba este potrivita pentru ramurile mai groase.

Tocatorul de crengi

Tocatorul de crengi este recomandat pentru taierea in bucati a ramurilor care au ramas in urma toaletarii copacilor.

Exista o multime de pareri cu privire la cel mai potrivit moment din an la care se toaleteaza pomii fructiferi. In mod traditional, acestia sunt taiati in sezonul rece. Motivul il reprezinta de fazele de crestere ale copacilor. In sezonul rece, substantele nutritive sunt retrase in radacini si apoi se intorc in ramuri primavara, unde stimuleaza o noua crestere.

Vezi si:  Incearca aceste culori feng shui pentru o casa mai fericita

Momentele de ingrijire a pomilor fructiferi sunt diferite. Toaletarea unora dintre acestia, asa cum este marul, parul si prunul, necesita ingrijire in timpul sezonului de crestere, perioada cuprinsa intre lunile noiembrie si aprilie.

Pomii fructiferi tineri nu trebuie toaletati pana la sfarsitul lunii februarie/inceputul lunii martie in primii ani, asta deoarece lemnul tanar este inca foarte susceptibil la inghet sever.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2021/06/14/de-quoi-a-t-on-besoin-pour-tailler-un-arbre/

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns