Calitatea, primul cuvant pe care trebuie sa il urmaresti atunci cand cumperi o saltea

Daca iti doresti o viata buna, in care sa te bucuri din plin de fiecare minut, unul dintre principalele elemente de care ai nevoie este o saltea de calitate . Iti petreci foarte mult timp din viata pe saltea si tot acest timp este o sursa completa de energie si de relaxare. Ceea ce nu stii este ca si restul timpului poate sa fie influentat in bine, sau in rau, de salteaua pe care dormi.

Vorba „Cum iti asterni, asa dormi” ar putea sa se schimbe cu usurinta in „cum iti asterni, asa traiesti”.

Ce efect poate sa aiba o saltea asupra vietii tale?

Daca este de buna calitate, efectul este unul normal: vei avea energie, vei putea sa iti desfasori activitatile zilnice fara niciun fel de problema si vei fi lipsit de dureri. Daca nu este de o foarte buna calitate, este veche sau nu este bine ingrijita, pot aparea o multime de probleme :

– Senzatia de oboseala din timpul zilei. Chiar daca dormi in fiecare noapte, o saltea care nu iti permite o pozitie naturala poate sa iti rapeasca din eficienta somnului. Cu siguranta ai avut, cel putin o data in viata starea aceea de somnolenta care nu te lasa sa iti faci treaba si care nu te lasa sa te simti bine. Cei care au o saltea de proasta calitate o traiesc aproape in fiecare zi.

– Dureri de spate. Poate unul dintre cele mai neplacute efecte ale unei saltele de proasta calitate este durerea de spate. Simtita mai ales dimineata, aceasta durere este extrem de neplacuta si se poate accentua odata cu trecerea timpului, transformandu-se in probleme mult mai mari, in intregul corp.

– Alergii. In timp, salteaua acumuleaza tot felul de particule de praf, acarieni si alergeni, care o fac sa isi dubleze greutatea. In cazul in care nu este curatata frecvent si nu este schimbata cel putin o data la 10 ani, toate aceste elemente actioneaza si pot sa fie promoterii unei alergii de toata frumusetea. Chiar daca nu ai avut o alergie in viata ta, poti sa dezvolti una din cauza unei saltele.

Cum cumperi o saltea de buna calitate?

Achizitia unei saltele de buna calitate nu mai este de mult dificila. Este adevarat, costa, insa partea buna este ca peste tot pe piata sunt saltele care iti pot oferi un somn perfect. Saltele ortopedice, saltele din spuma poliuretanica, saltele din latex sau saltele din cocos, toate pot sa te ajute pentru a obtine un somn perfect. Inainte de a-ti alege magazinul de unde achizitionezi salteaua si de a cumpara o saltea, este bine sa faci mici comparatii intre magazine si sa consulti un medic. Cu recomandarea medicului, cu mici cunostinte si cu sfaturi din partea comerciantilor, poti sa te bucuri de un somn perfect intreaga viata.

GD Star Rating
loading...
Calitatea, primul cuvant pe care trebuie sa il urmaresti atunci cand cumperi o saltea, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns