Cum alegi lenjeria de pat ?

Alegerea lenjeriei de pat nu este chiar atat de usoara precum pare, mai ales daca analizam putin situatia si realizam ca o mare parte din viata noastra ne-o petrecem in pat. Lenjeria de pat trebuie sa tina cont de mai multe reguli, cum ar fi design-ul din dormitor, materialul din care este construita si de ce nu, de sfatul medicului. Aceasta trebuie sa iti asigure un somn cat mai relaxat, in care pielea ta respira in voie si de care te poti bucura in totalitate. Alaturi de saltea, lenjeria de pat este unul dintre cele mai importante elemente ale vietii noastre.

Care sunt regulile de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem lenjeria de pat?

In primul rand, trebuie sa acordam o atentie foarte mare cearsafului. Acesta trebuie sa fie mai mare decat salteaua cu minim 30 de centimetri. Astfel, trebuie sa poata avea 15 centimetri intr-o parte si 15 centimetri in cealalta, peste saltea. Cu cat este mai mare, cu atat va fi mai stabil pe timpul noptii, deoarece il poti baga sub saltea, in asa fel incat sa nu poata fi tras, involuntar pe timpul noptii. Cearsaful de pilota trebuie sa fie si el ceva mai mare decat pilota si decat salteaua, din aceleasi considerente.

Materialul din care este confectionata lenjeria este si el extrem de important. Poti sa alegi materiale de lux, precum jacqardul sau matasea sau poti alege materiale clasice, cum ar fi bumbacul. Pe www.expertpat.ro gasesti o varietate foarte mare de materiale, care mai de care mai interesante. Bumbacul este ceva mai ieftin si prezinta o calitate foarte buna, sifonandu-se  ceva mai greu si calcandu-se foarte usor. Asadar, daca alegi o lenjerie de bumbac, te poti bucura de ea pe termen lung si foarte lung. Atunci cand esti in cautarea unei lenjerii, incearca sa alegi lenjerii pe care sa ai eticheta de 100% bumbac.

Vezi si:  Tipuri de camere de supraveghere video pentru exterior

Un alt aspect foarte important atunci cand alegi lenjeria de pat este modelul pe care aceasta il are si culoarea. Poti alege diverse imprimeuri florale, imprimeuri de tip ziar, imprimeuri geometrice sau imprimeuri care sa se potriveasca de minune cu restul camerei in care ai patul. Este foarte important ca lenjeria de pat sa arate foarte bine, deoarece aceasta iti poate oferi o doza de optimism si de relaxare in timpul somnului. Daca mobilierul din camera este deschis la culoare, atunci poti opta pentru o lenjerie intr-o culoare foarte puternica. Daca, in schimb, mobilierul este inchis la culoare, poti alege lenjerii cu culori slabe si cu imprimeuri pastel.

Este esential sa investesti intr-o lenjerie de pat de o calitate foarte buna, deoarece aceasta va reziste pe termen lung, isi va pastra proprietatile dupa spalare si iti va oferi tot confortul de care ai nevoie.

GD Star Rating
loading...
Cum alegi lenjeria de pat ?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns