Saltea cu arcuri: utilizari practice si neconventionale ale acesteia!

Cand depan amintiri din copilaria mea, cu 20-30 de ani in urma, unul din lucrurile de care imi amintesc cu placere, este patul meu, care era dotat cu o enorma saltea cu arcuri. In afara faptului ca ma odihneam cum nu se poate mai bine, avea „avantajul” de a fi un loc de joaca ideal, unde imi dezvoltam abilitatile de „viitoare gimnasta”, sarind ore in sir pe aceea saltea.

Arcurile folosite in vremea copilariei mele nu erau foarte rezistente si cedeau relativ usor acestor teste la care le supuneam, atragand dupa sine o cheltuiala in plus pentru parinti si o mustruluiala zdravana pentru mine. Dincolo de aceste amintiri placute, saltele cu arcuri sau saltele clasice din zilele noastre si-au imbunatatit simtitor calitatile datorita dezvoltarii tehnologice avansate, si sunt inca in topul preferintelor utilizatorilor datorita acestor calitati cum ar fi:

  1. sunt dotate cu arcuri impachetate individual
  2. arcurile se misca individual si greutatea este distribuita pe o suprafata mai mare de contact iar salteaua se muleaza dupa forma corporala
  3. se pot utiliza chiar si pe podea
  4. confortul e garantat pana la o perioada de peste 10 ani;
  5. datorita cavitatilor, nu au nevoie de asigurarea aerisirii, care se face automat
  6. cand salteaua este folosita de 2 persoane, arcurile actioneaza individual, si miscarile uneia nu influenteaza cealalta persoana
  7. se gasesc pe piata in forma de saltele cu doua fete, una de vara si una de iarna:
  • fata de vara cu circulatie usoara a aerului prin butonii de aerisire
  • fata de iarna cu proprietati izolante este mai calduroasa.

Iata deci, ca de la salteaua din vremea copilariei mele, care trebuia menajata in toate felurile, saltul de calitate la saltelele zilelor noastre este de necontestat.

Pe piata se gasesc o gama larga de oferte din acest tip de saltele, si daca veti dori sa faceti o alegere va fi foarte simplu. Veti putea gasi saltele pentru bebelusi dar si pentru adulti, tratate in mod specific si cu mare grija pentru destinatia lor. Se gasesc pe site-urile de specialitate si cateva referiri la utilizarile neconventionale ale acestor saltele cu arcuri, adica acelea de „rampa de lansare” pentru viitorii gimnasti, copii nostri pe care nu ii vom putea opri din a se delecta cu „saritul in pat”.

Specialistii in domeniu s-au gandit si la acest aspect si pe unele site-uri de profil chiar se fac referiri in acest sens si se dau sfaturi de pozitionare a saltelei pentru a elimina riscul accidentelor. Se pare ca aceasta clasica saltea cu arcuri, va ramane pentru inca mult timp in peisajul cotidian datorita grijii pe care o au producatorii de saltele (exemplu), in a lua in discutie absolut toate felurile in care poate fi folosita, fie ele conventionale, fie nu!

GD Star Rating
loading...
Saltea cu arcuri: utilizari practice si neconventionale ale acesteia!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns